Hei!
Pepperkaker hører julen til, og ikke minst lukten av pepperkaker i huset – da kommer en i julestemning!
Disse kakene er laget med blant annet mandelmel og sukrin gold (kan bytte til annen søtning om du ønsker det, husk mengde justering!), og er et godt og sunnere alternativ til vanlige høykarbo pepperkaker!
Pepperkaker
(1 + 1/2 brett)
50 gram smør
70 gram fibersirup
80 gram sukrin gold eller annen søtning
ca 160 gram mandelmel (malt selv)
2 ts kanel, etter smak
1 – 1 1/2 ts malt nellik, etter smak
1 – 1 1/2 ts ingefær, etter smak
1 ts natron
1 egg
2 -3 ss fiberhusk
(smak gjerne på røren om du synes den smaker nok krydder)
Smelt smøret i en kasserolle sammen med fiber sirup gold (eller sukrin sirup) og sukrin gold.
Ta kasserollen bort fra varmen når det er smeltet og tilsett egget, krydder og litt og litt mel mens du rører, tilsett tilslutt litt og litt fiberhusk.
La røren stå å svelle ca 10 minutt da skal den bli mer som en deig og lettere å kjevle ut, er den fortsatt for våt tilsetter du mer fiberhusk.
Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)
Når du skal kjevle ut deigen er det en fordel å lage tynne pepperkaker da de blir mer sprø, det kan være lurt å legge deigen mellom to bakepapir ark og kjevle ut en passe tynn deig, så bruker du pepperkake former og trykker ut pepperkaker.
Legg kakene forsiktig på stekeplate ikledd bakepapir og stek midt i stekeovnen på 160 grader. Stek kakene i ca 15 minutt.
Når du tar kakene ut fra ovnen vil de være myke, men de blir hardere når de avkjøles, da kan du flytte de over på rist og la de ligge et par timer til de er blitt sprø.
Pynt de med sukrin melis glasur laget av sukrin melis, vann og noen dråper sitron og sukkerfri nonstop (Sweet switch confetti kjøpes hos Kinsarvik helsekost butikk)
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#pepperkaker #lavkarbo #sukkerfri #glutenfri #jul
De så gode ut 🙂 Litt grove. Liker litt å tygge på jeg 🙂
Ja de er veldig gode 🙂
Ser så godt ut ! Liker oppskrifter med en liten vri.
Jeg har en søt adventskalender på bloggen min der jeg legger ut tips og oppskrifter på søtsaker hverdag !
Blir glad hvis du vil ta en titt og gjerne komme med innspill! ♡
https://yaelbyanita.blogg.no/
Eg lure på.Kan det brukes noe havrefibet og noe mandelmel,og i tilfelle hvor mye av hvert?
Eg savner Hornsalt(Jjortetakksalt) skal det ikke være det i?
Hornsalt pleier å være i kakemenn 😊