Hei,
Forsmaken på sommeren forsvant like fort som den kom 🙈🙈🙈
Jeg laget is nå i helgen da gradstokken begynte å krype oppover mot 18 grader (!) og dette ble godt, altså! Veldig moro å lage selv 😋😋😋👌💗
Jeg har kjøpt isformer med plass til å stikke ispinne i fra Cacas.no, og fikk tilsammen 12 små is.
Lavkarbo vaniljeiskrem (sukkerfri)
2 eggeplommer
35 gram sukrinmelis
2,5 dl kremfløte
ca 1-2 ts vaniljeessens (etter smak)
Hvit sukkerfri sjokolade
Brun sukkerfri sjokolade
kokosolje ( ved behov)
opphakket valnøtter
biter av bringebær
jeg har brukt her isformer fra Cacas.no
Har en mye iskrem igjen etter å ha fylt opp former kan en helle isen over i en boks og fryse det ned, men lurt å legge et aluminiumsakr oppå isen så den ikke krystalliserer seg.
Plastfolie til lagring av isen
Ispinner
Visp eggeplommer og sukrin i ca 10 minutt med mikser/ kjøkkenmaskin til eggedosis
Stivpisk kremfløte og vaniljeessens (etter smak)
Vend inn kremen i eggedosisen.
Hell isen over i isformer og stikk ispinner i.
Isen trenger ca 4 timer til å bli skikkelig nedfryst.
Smelt sjokolade over vannbad (ha en liten skål med oppstykket sjokolade i og sett den oppi en stor skål med varmt vann, rør om i sjokoladen innimellom, pass på at det ikke kommer vann oppi sammen med sjokoladen).
Blir sjokoladen for «tørr» eller seig så kan du blande litt kokosolje (cocosa) oppi til rett konsistens.
Når sjokoladen er smeltet bør den stå i romtemperatur til den er avkjølt.
Dypp isen nedi sjokoladen, eller bruk en skje og hell sjokoladen over isen og pynt med det du ønsker, legg de ferdige isene oppå plastfolie på et fat og sett de i frysen ca 30 minutter- 1 time.
Håper det smaker!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
Ønsker deg en flott dag!
💗
#lavkarbo #keto #lchf #lowcarb #iskrem
De der så FANTASTISKE ut! 😀
Tusen takk 😍💖 så kjekt at du synes det 💖💖
Fikk lyst på is plutselig:)
Du er veldig flink:)
Tusen takk 😍😍🥰 is er såååå godt, gleder meg nå til varmere dager -og is 😋😋🍦🍦😍😍