Lavkarbo pizza Grandiosa

Hei,

Opplever du cravings innimellom? Jeg fikk så lyst på pizza Grandiosa og da ble den laget- faktisk med scones oppskriften som utgangspunkt til bunn 😄😄🍕🍕🍕

 

 

 

 

Pizza Grandiosa

(1 stor eller 2 små)

 

1 egg

40 gram havrefiber

7 gram kokosmel

1 strøken ss psyllium/ fiber husk

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ss oregano

0,75 dl (ca 2 store ss) rømme

0,5 dl kremfløte

1 ts edikk

 

Pizzasaus/tomatsaus

ca 2 ss tomatpure

ca 4 ss vann

Smak til med salt, oregano, litt pepper, hvitløkspulver

Topping

ca 100-150 gram revet ost

skinke, smårettsskinke (ca 1/3 av boksen)

1/2 rød paprika

 

Start med å vispe egg i ca 5 minutt, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp.

Jeg bytter ballongvispen med eltekrok og heller de tørre ingrediensene oppi med egget.

La kjøkkenmaskinen gå på lav fart.

Tilsett rømme, kremfløte og edikk.

La deigen stå i ca 5 minutt (psyllium /fiber husk trenger noen minutter så blir deigen fastere) så har du en fast deig det skal være mulig å jobbe med.

Dersom deigen er for våt fortsatt kan du tilsette litt mer havrefiber/kokosmel, eventulet litt mer veske om deigen er veldig tørr og smuldrete.

Rull to boller av deigen og press deigen flat mellom to bakepapir (ha gjerne litt matolje på hvert bakeark så deigen ikke klister seg fast)

Press deigen ut i en sirkel form (kan gjerne bruke kjevle også, men hender går fint).

Jeg la en tallerken oppå hver pizzabunn og skar med et pizzahjul rundt hver bunn så pizzaene ble runde og fine.

Spray eller smør med litt matolje over bunnene og forstek i stekeovn (200 grader i ca 20 minutter) eller airfryer  (180 grader i 8 minutter)

Ta pizzaen ut og smør pizzasaus over bunnen, dryss revet ost over og topp med oppskjært skinke og paprika.

Stek pizzaen videre i stekeovn (180 grader ca 10 minutter) eller i airfryer (150 grader 5 minutter, på feks reheat programmet).

Håper det vil smake!

💗

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg