Lavkarbo pizza med ribberester

Hei,

Det kan bli mye matrester i julen, og her er et tips til hva du kan bruke ribbe eller for eksempel pinnekjøttrester til 😊

 

 

 

Lag en  eller 2 små pizzaer.

Restepizza

 

250 gram rømme / creme fraiche

2 egg

75-80 gram mandelmel (ikke fettredusert)

2 ts bakepulver

2 ss mykt romtemperert smør

1 ts eddik

2 ts fiberhusk

1/2 ts salt

 

Hvit pizzasaus:

ca 4 ss creme fraiche

ca 1/2 ts salt (etter smak)

ca 1/2 hvitløkspulver (etter smak)

 

Rør sammen alle ingrediensene, du kan eventuelt bruke en stavmikser om du ønsker en glattere røre.

Legg røren på bakepapir og smør utover og form til ønsket pizza form.

Spray med litt matolje over og stek bunnen i airfryer på 180 grader i ca 12 minutter, eller i stekeovn på 200 grader (over og under varme) i ca 20 minutter.

Når bunnen er ferdigstekt tas den ut av airfryer/ stekeovn og smør utover pizzasaus jeg bruker her hvit pizzasaus.

Topp med det du har som kan passe på pizza, jeg har her revet ost, ribbe, rødkål og rosenkål.

Stek videre, gjerne uten bakepapir i airfryer 165 grader i 6-7 minutter til osten er smeltet og gyllen, eller i stekeovn på 180 grader i ca 10 minutter.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en flott dag!

 

#hvitpizza #pizzasaus #lavkarbopizza #julemat #rester #jul #restepizza #ribbe #pinnekjøtt

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg