Hei,
Det kan bli mye matrester i julen, og her er et tips til hva du kan bruke ribbe eller for eksempel pinnekjøttrester til 😊
Lag en eller 2 små pizzaer.
Restepizza
250 gram rømme / creme fraiche
2 egg
75-80 gram mandelmel (ikke fettredusert)
2 ts bakepulver
2 ss mykt romtemperert smør
1 ts eddik
2 ts fiberhusk
1/2 ts salt
Hvit pizzasaus:
ca 4 ss creme fraiche
ca 1/2 ts salt (etter smak)
ca 1/2 hvitløkspulver (etter smak)
Rør sammen alle ingrediensene, du kan eventuelt bruke en stavmikser om du ønsker en glattere røre.
Legg røren på bakepapir og smør utover og form til ønsket pizza form.
Spray med litt matolje over og stek bunnen i airfryer på 180 grader i ca 12 minutter, eller i stekeovn på 200 grader (over og under varme) i ca 20 minutter.
Når bunnen er ferdigstekt tas den ut av airfryer/ stekeovn og smør utover pizzasaus jeg bruker her hvit pizzasaus.
Topp med det du har som kan passe på pizza, jeg har her revet ost, ribbe, rødkål og rosenkål.
Stek videre, gjerne uten bakepapir i airfryer 165 grader i 6-7 minutter til osten er smeltet og gyllen, eller i stekeovn på 180 grader i ca 10 minutter.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en flott dag!
#hvitpizza #pizzasaus #lavkarbopizza #julemat #rester #jul #restepizza #ribbe #pinnekjøtt
Takk for restemattips!