Lavkarbo pølsebrød

Reklame | Tights.no

Hei,

Disse pølsebrødene er et supert alternativ til de vanlige høykarbo pølsebrødene. Jeg har denne gangen tilsatt litt avfettet linfrømel som er supert når du skal bake lavkarbo bakst, deigen blir litt lettere å jobbe med og du trenger ikke så mye linfrømel før du merker forskjell 😊💗

 

 

Pølsebrød

(3 stk)

 

2 egg

1 ts sukrin gold HER

75 gram havrefiber HER

15 gram avfettet linfrømel HER

2 ss psyllium/ fiber husk HER

1 ts pofiber HER

1/2 ts xanthan gum HER

1 ts salt

2 ts bakepulver

150 gram (halvt beger) creme fraiche eller rømme

1 dl kremfløte

Start med å vispe egg og sukrin i ca 5 minutt, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp.

Jeg bytter ballongvispen med eltekrok og heller de tørre ingrediensene oppi sammen med de vispete eggene.

La kjøkkenmaskinen gå på lav fart.

Tilsett creme fraiche (eller rømme) og kremfløte.

La deigen stå i ca 5 minutt (psyllium /fiber husk trenger noen minutter så blir deigen fastere) så har du en fast deig det skal være mulig å forme pølsebrød med.

Dersom deigen er for våt fortsatt kan du tilsette mer psyllium eller mer havrefiber/kokosmel.

Ha gjerne litt matolje eller vann på hendene når du former pølsebrødene, glatt de med hendene så det ikke er sprekker i deigen og legg på bakepapirkledd stekeplate.

Pensle med litt vann (fuktes lett på toppen) og dryss over litt havrefiber.

Ikke forvarm stekeovnen, men sett pølsebrødene midt i kald ovn og skru varmen opp til 200 grader (over og under varme).

Stek ca 30 minutter til de er gjennomstekte (obs, dette varierer mye fra ovn til ovn, så lurt å følge med!)

Håper det vil smake!

Ønsker deg en flott dag!

💗

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg