Hei,
Det er jo tid for rabarbra nå, så her kommer enda et tips til hva du kan lage 🙂 Denne kaken smakte kjempegodt!
Karbo tall i oppskriften er hentet fra matvaretabellen.no og funksjonellmat.no (kokosmel).
Rabarbra kake
(kakeform: ca 20 cm)
3 egg
3 ss sukrin gold (eller annen søtning)
1 ss natreen pulver
3 ss rømme (2,9 gram karbo pr 100 gram)
3 ss mandelmel (40 gram malte mandler, ikke fettredusert) (6,3 gram karbo pr 100 gram)
3 ss kokosmel (35 gram kokosmel), finmalt kjøpes hos bl.a helsekost (18 gram karbo pr 100 gram)
1 og 1/2 ts bakepulver
1 og 1/2 ts vaniljeessens
en liten klype salt
1/2 pakke sukrin marsipan (skjæres i små stykker)
180-200 gram rabarbra (1,9 gram karbo pr 100 gram)
sukrin gold eller annen søtning til topping
Litt kanel (kan sløyfes)
Jordbær til pynt
Tilbehør: ca 2-3 dl kremfløte vispet til krem
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Start med å vispe egg og sukrin/ søtning til luftig eggedosis (ca 10 minutt).
Bland inn rømmen, pass på at du ikke “slår ut” luften av eggedosisen.
Tilsett så alt det tørre og sikt det forsiktig inn i røren.
Ha røren i smurt kakeform.
Skrell og skyll rabarbraen og skjær i smale staver.
Ha søtning over rabarbraen feks sukrin og legg de utover kaken, Skjær opp marsipanen i skiver og dytt nedi kaken, dryss ekstra søtning over kaken tilslutt og eventuelt litt kanel.
Stek i ovnen i ca 40 minutt (følg med da steketiden varierer fra ovn til ovn).
Sjekk med en kakestikke /grillpinne om kaken er ferdigstekt.
Jeg hadde vispet krem til kaken- det smakte helt nyyyydelig!
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
#lavkarbo #rabarbra #rabarbrakake
høres deilig ut :=) jeg har masse rabarbra i hagen,men har delt med svigermor og vi har kost oss med både suppe og grøt lenge,tok i hus resten nå i uken og lagde sylte av det,og nå er det i ferd med å vokse nye for andre gang :=)
Er så mye godt en kan lage med rabarbra <3 Heldig du er som har hage med masse rabarbra 😀
Den så deilig ut, skulle gjerne hatt en bit NÅ 🙂
Tusen takk 🙂 Ja kaken forsvant på et blunk 😉