Lavkarbo rabarbra kake

Hei,

Det er jo tid for rabarbra nå, så her kommer enda et tips til hva du kan lage 🙂 Denne kaken smakte kjempegodt!

Karbo tall i oppskriften er hentet fra matvaretabellen.no og funksjonellmat.no (kokosmel).

 

Rabarbra kake

(kakeform: ca 20 cm)

 

3 egg

3 ss sukrin gold (eller annen søtning)

1 ss natreen pulver

3 ss rømme (2,9 gram karbo pr 100 gram)

3 ss mandelmel (40 gram malte mandler, ikke fettredusert) (6,3 gram karbo pr 100 gram)

3 ss kokosmel (35 gram kokosmel), finmalt kjøpes hos bl.a helsekost (18 gram karbo pr 100 gram)

1 og 1/2 ts bakepulver

1 og 1/2  ts vaniljeessens

en liten klype salt

1/2 pakke sukrin marsipan (skjæres i små stykker)

180-200 gram rabarbra (1,9 gram karbo pr 100 gram)

sukrin gold eller annen søtning til topping

Litt kanel (kan sløyfes)

Jordbær til pynt

Tilbehør: ca 2-3 dl kremfløte vispet til krem

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Start med å vispe egg og sukrin/ søtning til luftig eggedosis (ca 10 minutt).

Bland inn rømmen, pass på at du ikke “slår ut” luften av eggedosisen.

Tilsett så alt det tørre og sikt det forsiktig inn i røren.

Ha røren i   smurt kakeform.

Skrell og skyll rabarbraen og skjær i smale staver.

Ha søtning over rabarbraen feks sukrin og legg de utover kaken, Skjær opp marsipanen i skiver og dytt nedi kaken, dryss ekstra søtning over kaken tilslutt og eventuelt litt kanel.

Stek i ovnen i ca 40 minutt (følg med da steketiden varierer fra ovn til ovn).

Sjekk med en kakestikke /grillpinne  om kaken er ferdigstekt.

Jeg hadde vispet krem til kaken- det smakte helt nyyyydelig!

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott dag!

 

 

 

#lavkarbo #rabarbra #rabarbrakake

4 kommentarer
    1. høres deilig ut :=) jeg har masse rabarbra i hagen,men har delt med svigermor og vi har kost oss med både suppe og grøt lenge,tok i hus resten nå i uken og lagde sylte av det,og nå er det i ferd med å vokse nye for andre gang :=)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg