Hei!
Oppdaget igår rabarbra hos Rema 1000, så nå blir det nok rabarbra på menyen fremover, eller eventuelt fryse ned noe å ha til kaker og desserter til senere.
Rabarbra inneholder kun 1.9 gram karbohydrater pr 100 gram (i følge matvaretabellen).
Jeg reposter idag denne enkle og kjempegode oppskriften på rabarbra kompott 💗
Rabarbra kompott
(2 porsjoner)
350 gram skrellet rabarbra
100 gram sukrin gold
6 ss Sukrinsirup gold
Tilbehør
Vispet krem
bringebær (gjerne frosne)
Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og under varme).
Skrell og skjær rabarbraene i ca 1 cm tykke deler, skyll de og legg de i en ildfast form, bland inn sukrin og fibersirup og legg aluminiumsfolie over.
Sett midt i stekeovnen og stek til rabarbraen er mør.
Det ble litt mye væske synes jeg da rabarbraen var ferdig stekte, så jeg silte av litt væske og hadde det i en egen bolle som jeg la de frosne bringebærene oppi.
Mos rabarbraen med en gaffel og la den avkjøles før du serverer med krem og bringebær.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
💗
Følg meg gjerne på instagram @katrinestenhjem
#oppskrift #lavkarbo #rabarbra #rabarbrakompott
Rabarbra er SÅ barndom for meg. Får helt lukten og følelsen av dagene som 6-åring liksom 🙂
Ja, samme her, spiste mye rabarbra i barndommen 💖💖🥰🥰
Naminam ! Rabarbra hadde vi da vi bodde i huset..men nå må den kjøpes.. God helg <3
Ja, jeg må kjøpe rabarbra også, hadde vært koselig med hage med rabarbra 💖💖God helg 🥰🥰