Hei!
Rabarbra sesongen er i gang og igår kjøpte jeg rabarbra hos Rema 1000, så nå blir det rabarbra på menyen fremover, eller eventuelt fryse ned noe å ha til kaker og desserter til senere.
Rabarbra inneholder kun 1.9 gram karbohydrater pr 100 gram (i følge matvaretabellen).
Rabarbra kompott
(2 porsjoner)
350 gram skrellet rabarbra
100 gram sukrin gold
6 ss fibersirup gold
Tilbehør
Vispet krem
bringebær (gjerne frosne)
Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og under varme).
Skrell og skjær rabarbraene i ca 1 cm tykke deler, skyll de og legg de i en ildfast form, bland inn sukrin og fibersirup og legg aluminiumsfolie over.
Sett midt i stekeovnen og stek til rabarbraen er mør.
Det ble litt mye væske synes jeg da rabarbraen var ferdig stekte, så jeg silte av litt væske og hadde det i en egen bolle som jeg la de frosne bringebærene oppi.
Mos rabarbraen med en gaffel og la den avkjøles før du serverer med krem og bringebær.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god lørdag!
#oppskrift #lavkarbo #rabarbra #rabarbrakompott