Hei,
Ratatouille er så godt, og denne lavkarbo versjonen av den franske oppskriften ble minst like god 💗
Om du vil følge bloggen kan du nå følge ved å trykke på Bloglovin knappen nede til venstre. Du kan også følge min nye facebook gruppe: Spisogspar lavkarbo, og på instagram heter jeg @katrinestenhjem 😊
Ratatouille
(4 porsjoner)
Saus:
1 gul løk
2 fedd hvitløk
2 ss smør eller matolje
1 boks hakkete tomater (ca 400 gram)
2 laurbær blader
salt
pepper
litt paprika krydder
1 ss soyasaus
1 grønnsaksbuljong
Grønnsakene:
1/2 aubergine
1/2 squash
1 gul paprika
1 rød paprika
Stavmikser
Lag sausen:
Smelt smør/ eller varm olje i en stekepanne.
Skjær en løk i skiver og stek den i smøret/oljen til den er myk og blank.
Tilsett en boks med hakkete tomater og grønnsaksbuljong.
Smak til med salt, pepper, paprikakrydder og soyasaus.
Skjør med en stavmikser til en saus.
Legg laurbær oppi og la det småkoke ca 10 minutter under lokk.
Vask og skjær opp grønnsakene i tynne skiver.
Hell sausen (fjern laurbær bladene) i en idfast form (jeg brukte en rund form str 21 cm x 10 cm høyde.)
Og legg grønnsakene oppå sausen (som du ser på bildene). Dryss litt salt over og ca 1 ss matolje.
Jeg stekte i airfryer på 140 grader (forvarm først) i 21 minutter.
Om du vil steke i stekeovn; Sett stekeovnen på 150 grader, og legg bakepapir eller aluminiumsfolie over og stek midt i ovnen ca 30 – 40 minutter.
Så fjerner du bakepapir/aluminumsfolie og steker ca 20 minutter til.
Følg med under steking da steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Server med feks stekt kylling.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en flott dag!
💗
#lavkarbo #ratatouille #middag #lowcarb
Nam 🙂 Jeg er veldig glad i squash. Passer til mye 🙂
Ja, det er veldig godt med squash 💗😊
Ja jeg også er veldig glad i squash ☺️☺️