Lavkarbo riskrem med salt karamellsaus

 

Hei!

Det er andre søndag i advent og her kommer et aldri så lite jule-dessert tips.

Riskrem med salt karamellsaus;  jeg ble inspirert til å lage min versjon av desserten da jeg så Ida Gran Jansen på God morgen Norge med sin oppskrift (som inneholder sukker).

 

OBS: denne karamellsausen stivner viss den settes i kjøleskapet, og bør stå en kort stund i romtemperatur før servering. Prøver du å varme opp igjen stivnet karamellsaus vil den skille seg.

Riskrem (lavkarbo)

(ca 4 porsjoner)

 

1 stor boks cottage cheese, 400 gram (1,5 karbo pr 100 gram)

ca 2 dl kremfløte ( 2,9 karbo pr 100 gram)

ca 2 ss sukrinmelis eller annen søtning (etter smak)

noen dråper vaniljeessens  (etter smak)

noen dråper mandelessens

 

Visp kremfløten til krem sammen med søtning og vaniljeessens.

Bland inn en boks med cottage cheese med feks en slikkepott.

 

Sukkerfri salt karamellsaus

2 ss smør

3 dl kremfløte

ca 4 ss sukrin gold (etter smak)

en liten knivspiss salt

Noen hakkete mandler til topping/ pynt.

Karamellsausen lages rett før servering.

Bland sammen smør, kremfløte. sukrin og salt i en tykkbunnet kjele.

La det småkoke til den begynner å bli litt tykk, men husk den vil fortsette å tykne når den blir nedkjølt.

Hell sausen over på et glass og la det avkjøles litt i romtemperatur  til den skal brukes som topping til riskremen. Setter du den i kjøleskapet for lenge vil den bli tykk som karamell fudge og den skiller seg dessverre ved oppvarming igjen.

 

Server riskremen med salt karamellsaus og hakkete mandler 🙂

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott søndag!

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

#riskrem #saltkaramellsaus #lavkarbo #karamellsaus

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg