Lavkarbo rømmevafler

Hei,

Mange tenker at lavkarbo er veldig komplisert og vanskelig, men det trenger det ikke være.  Som nevnt tidligere denne uken kan en lett bytte ut poteter og ris med gode og sunne lavkarboalternativer som feks blomkålris/brokkoliris og sellerirot for å nevne noe.

Hvorfor spise lavkarbo, tenker nok mange… Og dette er det mange meninger om, noen leger anbefaler det og andre fraråder det! Mange som spiser lavkarbo opplever at de føler seg friskere av ulike sykdommer, men dette er jo veldig individuelt.

Men over til overskriften: Rømmevafler😊 lavkarbo vafler kan man lage – og disse er minst like god som vanlige vafler med hvetemel og sukker!

Rømmevafler

ca 6 stk

 

4 egg

2 ss sukrinmelis (eller annen søtning, husk mengde justering)

80 gram mandemel (jeg bruker det fra Coop extra, IKKE fettredusert)

1 boks seterrømme

1 ts vaniljepulver eller 1 ts vaniljeessens

1 ts kardemomme

2 ts bakepulver

ca 2 ss  fiberhusk

 

Visp egg og sukrin sammen.

Tilsett rømme og visp godt.

Ha mandelmelet, vanilje, kardemomme, litt og litt fiberhusk og tilslutt bakepulver i røren.

Visp sammen ingrediensene  til en  litt tykk vaffelrøre, tilsett mer fiberhusk visst røren er for tynn (fiberhusk er som et  bindemiddel), og stek de gyldne (jeg smurte jernet med smør) i et vaffeljern.

Server med  for eksempel sukkerfritt bringebærsyltetøy og gjerne en skje vispet krem eller rømme til.

Håper det smaker!

 

 

Ønsker deg en god dag!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

#lavkarbo #lavkarbovafler #rømmevafler #lowcarb #lchf #keto

11 kommentarer

Siste innlegg