Lavkarbo rullekake

Hei,

Jeg hadde bursdag på fredag og da laget jeg denne rullekaken som lett å lage med ikke så altfor mange ingredienser og smaker kjempegodt! Jeg delte den opp i skiver som min bestemor alltid pleide å gjøre og toppet hverst stykke med vispet krem og skivet jordbær 💗

 

 

 

 

 

 

Rullekake

(1 langpanne)

 

3 egg

80 gram sukrinmelis

90 gram mandelmel (IKKE fettredusert)

25 gram kokosmel (fra funksjonellmat)

2 ts bakepulver

25 gram smør

0,5 dl kremfløte

2 ts vaniljeessens

Fyll: sukkerfritt syltetøy, jeg brukte bringebær syltetøy

Sukrin strø (utenpå rullekaken)

 

Sett stekeovnen på 250 grader (over og under varme)

Visp egg og søting til stiv eggedosis.

Smelt smøret.

Bland varsomt inn alt det tørre i eggedosien, så alt det våte. Vær forsiktig så ikke luften slåes ut av røren.

Kle en langpanne med bakepapir og hell røren over og bre utover med en slikkepott. Lag et rektangel med røren.

Sett midt i stekeovnen i ca 5-6 minutter (dette kan variere mye fra ovn til ovn så følg nøye med!)

Åpne stekeovnsdøren varsomt og sjekk med en kakestikke eller lignende om kaken er ferdig (det skal ikke være røre på pinnen).

Når den er ferdig tar du kaken ut av ovnen og gjør klart et bakepapir som du kan strø sukrin over og hvelve kaken oppå, la bakepapiret som kaken ble stekt på være på fortsatt.

Legg langpannen over og la kaken avkjøles helt under langpannen.

Når kaken er avkjølt kan du fjerne forsiktig bakepapiret oppå og smøre med sukkerfritt syltetøy utover kaken (ikke så mye ytterst på kantene) og begynne å rulle fra kortsiden.

Prøv å rulle litt “tett” så kaken ikke blir så løs i formen. Den kan lett “sprekke opp” så vær forsiktig når en ruller.

Den kan gjerne “hvile” litt med bakepapiret stramt rundt.

Før servering har jeg  (som nevnt over) skjært den opp i skiver og toppet med visket krem og bær.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god søndag!

                                           💗

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem 

 

 

 

 

#lavkarbo #rullekake #lowcarb #keto #lchf #oppskrift

6 kommentarer
    1. Men, men, men… Når tar du av bakepapiret? Før formen hvelves over eller etter at bunnen er avkjølt?

      1. Bakepapiret skal være på når formen hvelves over, så tas av når kaken er blitt litt avkjølt. Jeg skal skrive det inn i oppskriften også. Takk for beskjed 😊😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg