lavkarbo saftig krydderkake toppet med ostekrem

Hei,

Krydderkake er så godt og spesielt godt toppet med ostekrem!

Jeg har brukt mandelmelet fra Rema 1000 denne gangen, og kokosmelet er fra Funksjonellmat.

Krydderkake med ostekrem

(ca 23 cm x 23 cm  ildfast form, eventuelt brødform/ kakeform)

 

6 egg

6 ss sukrin gold

1 ss flytende natreen

1 knivspiss med salt

2 ts bakepulver

50 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (4 gram karbo pr 100 gram, matvaretabellen.no)

70 gram kokosmel (18 gram karbo pr 100 gram, funksjonellmat.no)

1 dl  fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram, Tine.no)

2 ts kanel

2 ts kardemomme

 

Ostekrem

200 gram smøreost naturell

ca 2 ss sukrinmelis (etter smak)

ca 1 ts natreen, flytende.

ca 1 ts vaniljepulver /vaniljeessens (etter smak)

noen dråper sitronsaft

 

Lag krydderkaken:

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) .

Vend forsiktig inn alt det tørre og tilsett fløte.

Hell røren over i en form  (jeg kledde formen først med bakepapir) som tåler steking.

Stek kaken midt i ovnen og stek i ca 25 minutter (OBS følg med!)

Avkjøl kaken.

 

Lag ostekrem:

Visp 200 gram smøreost naturell med sukrinmelis, flytende natreen, vaniljepulver/ essens og noen dråper sitronsaft.

Topp avkjølt kake med ostekrem.

Håper det smaker!

 

Følg meg gjerne på Instagram @katrinestenhjem

 

Ønsker deg en fortsatt god helg!

 

 

 

 

#lavkarbo #krydderkake

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg