Hei!
Disse kjeksene er deilig fredags-snacks, og det beste av alt de er superenkle å lage for oss som ikke liker å stå altfor lenge ved kjøkkenbenken 😀
Har skrevet mengde karbohydrater i oppskriften, tall hentet fra Matvaretabellen.no
Salte kjeks
60 gram sesammel (ca 6 gram karbo pr 100 gram)
70 gram sesamfrø (ca 4 gram karbo pr 100 gram)
50 gram mandelmel (IKKE fettredusert) ( ca 6 karbo pr 100 gram)
1 ss fiberhusk
2,5 dl kaldt vann
1 ss revet hvitost
1 ts salt
litt finhakket timian eller basilikum og persille (kan sløyfes)
annet krydder som paprikakrydder kan også benyttes.
Strø litt salt (gjerne maldon salt) over kjeksene før steking.
Sett stekeovnen på 150 grader (oppe og nede varme)
Bland sammen alle ingrediensene sammen og la den hvile ca 5 minutter, da skal det bli en fast deig som du kan rulle en pølse av og skjære tynne kjeks av.
Legg de utover en stekeplate ikledd bakepapir og strø salt over.
Jeg fikk et og et halvt stekebrett med kjeks.
Sett midt i stekeovnen, får du to brett kan du sette et nederst og et i midten av ovnen.
Stek i ca 60 minutter.
Følg med mot slutten da steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Nyt sammen med dine favoritt oster eller kjøttpålegg som for eksempel spekeskinke og chorizo pølse!
Håper det smaker!
God helg!
#lavkarbokjeks
Superenkel kjeks. Fant ut at det var enklere å posjonere ut med skje mens deigen er våt, og “hakket” deigen utover med kniv. Fikk også 1-2 brett. Det var bedre å bruke varmluft, for da ble de ferdige etter 60 min. Vanlig over og under varme tok mye lengre steketid med to brett i ovnen samtidig. Tusen takk for oppskrift😁