Lavkarbo salte kjeks

Hei!

Idag skal vi kose oss med ost og salte kjeks 🙂 Disse kjeksene er kjempegode – jeg klarer nesten ikke slutte å spise de, hihi, og det beste av alt de  er superenkle å lage for oss som ikke liker å stå altfor lenge ved kjøkkenbenken 😀

Har skrevet mengde karbohydrater i oppskriften, tall hentet fra Matvaretabellen.no

Salte kjeks

60 gram sesammel (ca 6 gram karbo pr 100 gram)

70 gram sesamfrø (ca 4 gram karbo pr 100 gram)

50 gram mandelmel (IKKE fettredusert) ( ca 6 karbo pr 100 gram)

1 ss fiberhusk

2,5 dl kaldt vann

1 ss revet hvitost

1 ts salt

litt finhakket timian eller basilikum og persille (kan sløyfes)

annet krydder som paprikakrydder kan også benyttes.

Strø litt salt (gjerne maldon salt) over kjeksene før steking.

 

Sett stekeovnen på 150 grader (oppe og nede varme)

Bland sammen alle ingrediensene sammen og la den hvile ca 5 minutter, da skal det bli en fast deig som du kan rulle en pølse av og skjære tynne kjeks av. Legg de utover en stekeplate ikledd bakepapir og strø salt over. Jeg fikk et og et  halvt stekebrett med kjeks. Sett midt i stekeovnen, får du to brett kan du sette et nederst og et i midten av ovnen. Stek i ca 60 minutter. Følg med mot slutten da steketiden kan variere fra ovn til ovn.

Nyt sammen med dine favoritt oster eller  kjøttpålegg som for eksempel spekeskinke og chorizo pølse!

Håper det smaker!

God lørdag!

 

#lavkarbokjeks

 

9 kommentarer
    1. Så veldig godt ut det her 🙂 Har laget kjeks etter din oppskrift før..men litt usikker på om det var disse.. 🙂 Lørdagsklem <3

    2. Nå fikk jeg vann i munnen – for det er såååå godt med ost og kjeks – og de der så jo yammy ut rett og slett 😀 God lørdag!

    3. Har laga disse kjeksene og de var nydelige gode. Tusen takk for oppskrift. Hvor mye karbo er det på 100 gram kjeks?

      1. Sesammel kan kjøpes hos helsekost butikker og noen nett butikker som funksjonellmat.no. Sesammel blandet med mandelmel blir en god smaks kombinasjon synes jeg så kommer ikke på noe annet du kan bytte sesammel med… 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg