Lavkarbo shepherds pie

 

Hei,

Mange tenker gjerne på pai når en hører navnet, men den har ingenting med pai å gjøre.

Dette er en Engelsk kjøttgryte med grønnsaker  og potetmos og ost på toppen som gratineres i ovnen.

 Idag har jeg fri fra jobben på sykehjemmet og fikk sett litt på God morgen Norge på morgenen, der så jeg Wenche som laget Shepherds pie, og jeg fikk lyst å dele denne lavkarbo versjonen av Shepherds pie som smakte – om mulig – enda bedre! Oppskriften finner du også i kokeboken min HER.

Lavkarbo versjonen av potetmosen smakte veldig likt på potetmos, jeg har her i oppskriften skrevet hvor mange gram jeg hadde av hver grønnsak, men dette kan du selvsagt velge selv utifra hva du liker og hvor lite karbo du vil ha i retten din.

Karbo tall er hentet fra matvaretabellen.no

 

Nå skal jeg straks på jobb på laserklinikken og fjerne tatoveringer 😀

Har du en tatovering som du vil fjerne og bor i Bergen er det bare å stikke innom 😉

 

 

Shepherds pie

(ca 6 porsjoner)

 

Lavkarbo alternativ til potetmos: 

ca 230 gram  sellerirot (2,8 gram karbo pr 100 gram ifølge matvaretabellen)

ca 260 gram persillerot (7,3 gram karbo pr 100 gram)

ca 150 gram blomkål ( 2,3 gram karbo pr 100 gram)

salt etter smak

pepper (kan sløyfes)

ca 0,5 dl fløte (tilsett litt og litt, men pass på så det ikke blir for tynt)

1 smørklatt

 

 

Fyll:

400 gram kjøttdeig

1 gulrot (vanlig stor gulrot: 4,5 gram karbo pr 100 gram, babygulrøtter; 5 gram karbo pr 100 gram)

ca 10 stk små sjampinjonger

2 fedd hvitløk  (16,3 gram pr 100 gram)

1 litt stor  (eller 2 små) sjalottløk (3,3 gram karbo pr 100 gram)

1 rød paprika (4,2 gram karbo pr 100 gram)

1/2 squasj (2,2 gram karbo pr 100 gram)

1 boks med finhakkete tomater (ca 400 gram) (se på boks hvor mye karbo)

2 ss tomatpure (ca 15 gram karbo pr 100 gram)

ca 1 ss sukrin gold

salt etter smak

pepper

grillkrydder

2 dl vann

1 dl kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

1 ts Johannesbrødkjernemel

Revet hvitost til topping

 

Skrell og skjær opp i mindre deler  sellerirot, persillerot og blomkål.

Legg dette i en kasserolle med vann og kok de under lokk  til de er møre.

Imens kan du steke kjøttdeigen (i smør ved behov)  i en stekepanne med salt, pepper og gjerne litt grillkrydder.

Skrell og skjær opp gulroten i små terninger eller tynne skiver.

Vask og skjær opp i terninger squasj, skrell soppen og skjær den i skiver.

Finhakk hvitløk og sjalottløk.

Skjær i terninger paprikaen.

Ha først løk og hvitløk i en kasserolle med litt smør og stek de til de  er  helt myke.

Tilsett resten av grønnsakene og  stek de til de er møre, tilsett da finhakkete tomater på boks og tomatpure.

Tilsett 2 dl vann og 1 dl fløte og dryss over 1 teskje med johannesbrød kjernemel.

Smak til med salt, sukrin gold (eller annen søtning), grillkrydder og pepper.

Ha den ferdigstekte kjøttdeigen oppi sammen med grønnsakene og tomatsausen.

Sjekk om persillerot, blomkål og selleriroten er møre og smak til med smør, litt fløte og salt (og pepper). Bruk en stavmikser og mos dette til en mos (som ligner på potetmos i konsistensen).

Finn frem en ildfast form og hell tomatsausen med grønnsakene og kjøttdeigen først oppi, så brer du grønnsaks/ rot-mosen  over  (jeg brukte en slikkepott) og tilslutt revet ost.

Stekes på 180 grader (over og under varme) midt i ovnen i ca 30 minutt (følg med!).

Når osten er smeltet og gyllen er den ferdig.

 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott dag!

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

#lavkarbo #shepherdspie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg