Lavkarbo sitronfromasj

Hei,

Sitronfromasj er en av mine favoritt desserter, og denne laget jeg til julaften.

I dag deler jeg her en oppskrift på sitronfromasj som kan nytes av de fleste med god samvittighet!

Og det beste av alt: den smaker som vanlig sitronfromasj!

Sitronfromasj

(ca 4 -5 porsjoner)

4 plater gelatin

2 dl kremfløte

2 egg

ca 5 ss sukrin melis eller annen søtning (tilsvarende 1 dl sukker)

saft av 1 sitron

 

Rull gelatinplatene sammen og ligg de i kaldt vann i ca 10 minutt til de  er myke.

Visp fløten til krem, men pass på å ikke vispe for mye.

Visp egg og søtning til luftig og lys eggedosis.

Press saft av en sitron i en skål.

Ta gelatinplatene opp av vannet og press vannet av de, ligg de i en bolle og hell over ca 4 ss med kokende vann mens du rører godt/ visper til gelatinen er helt oppløst. La det stå litt og avkjøles.

Hell sitronsaften i eggedosisen mens du rører hele tiden, så heller du gelatinen over på samme måte.

Bland inn kremen.

Hell fromasjen over i en stor glass-skål eller over på porsjonsglass.  Sett det så i kjøleskapet og la det stå  til den er stivnet, gjerne over natten.

Denne desserten er kjempegod med bringebærsaus til.

Bringebærsaus

200 gram bringebær

ca 3 ss sukrin melis eller annen søtning

Gi et lite oppkok mens du rører bringebær og søtning sammen.

Hell det over i en sil med en skål under, så presser du saften ut av bærene med en skje eller en sleiv.

Bringebærsausen renner ned i skålen under.

Server og nyt!

 

Håper det smaker!

Ønsker deg en god helg!

Følg meg gjerne på instagram for mer inspo:  @katrinestenhjem

 

 

#lavkarbo #sitronfromasj

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg