Hei,
Sitronfromasj er en av mine favoritt desserter, og denne laget jeg til julaften.
I dag deler jeg her en oppskrift på sitronfromasj som kan nytes av de fleste med god samvittighet!
Og det beste av alt: den smaker som vanlig sitronfromasj!
Sitronfromasj
(ca 4 -5 porsjoner)
4 plater gelatin
2 dl kremfløte
2 egg
ca 5 ss sukrin melis eller annen søtning (tilsvarende 1 dl sukker)
saft av 1 sitron
Rull gelatinplatene sammen og ligg de i kaldt vann i ca 10 minutt til de er myke.
Visp fløten til krem, men pass på å ikke vispe for mye.
Visp egg og søtning til luftig og lys eggedosis.
Press saft av en sitron i en skål.
Ta gelatinplatene opp av vannet og press vannet av de, ligg de i en bolle og hell over ca 4 ss med kokende vann mens du rører godt/ visper til gelatinen er helt oppløst. La det stå litt og avkjøles.
Hell sitronsaften i eggedosisen mens du rører hele tiden, så heller du gelatinen over på samme måte.
Bland inn kremen.
Hell fromasjen over i en stor glass-skål eller over på porsjonsglass. Sett det så i kjøleskapet og la det stå til den er stivnet, gjerne over natten.
Denne desserten er kjempegod med bringebærsaus til.
Bringebærsaus
200 gram bringebær
ca 3 ss sukrin melis eller annen søtning
Gi et lite oppkok mens du rører bringebær og søtning sammen.
Hell det over i en sil med en skål under, så presser du saften ut av bærene med en skje eller en sleiv.
Bringebærsausen renner ned i skålen under.
Server og nyt!
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
Følg meg gjerne på instagram for mer inspo: @katrinestenhjem
#lavkarbo #sitronfromasj