Reklame | Kitchentime.no
Hei 😊
Denne sitronkaken med blåbær smakte kjempegodt 💛 En skikkelig sommerkake altså 💗
Kitchen aid er min trofaste venn og brukes alltid når jeg baker 💗
Kjøkken maskinenblir mye brukt her i huset og er som et smykke på kjøkkenbenken med sitt retrodesign.
Jeg bruker den til alt fra baking av kaker eller rundstykker/ brød osv, den finnes nå i mange fine farger som du finner HER.
Sitronkake med blåbær
(ca 15 cm x 23 cm ildfast form)
6 egg
6 ss sukrin gold
1 ss flytende natreen
1 knivspiss med salt
2 toppete ts med finrevet sitronskall
2 ts saft av en sitron
2 ts bakepulver
50 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert)
70 gram kokosmel
1 dl kremfløte
Ca 150 gram blåbær til å toppe kake røren før steking.
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) .
Vend forsiktig inn alt det tørre og tilsett fløte.
Vask en sitron og finrrasp skallet av den nok til 2 toppet teskje med skall. Bland dette inn i røren.
Hell røren over i en form (jeg kledde formen først med bakepapir) som tåler steking.
dryss over blåbær og dytt de litt ned i kaken.
Stek kaken midt i ovnen og stek i ca 25 minutter (OBS følg med mot slutten av steketiden!)
Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig stekt, legg eventuelt et bakepapir eller aluminiumsfolie over kaken om den begynner å bli mørk. Blåbærene vil gi fra seg noe væske og kaken kan da trenge litt lenger steketid.
Avkjøl kaken og del den opp i ruter, dryss sukrinmelis over elller finmalt Finesse, pynt gjerne med spiselige blomster.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en fin St. Hans!
💗
Følg meg gjerne på instagram for mer inspo: @katrinestenhjem
#formkake #sitronkake #lavkarbo #helg #lowcarb #keto #lchf #mat #helse #sukkerfrikake #glutenfrikake
Sitronkake er jummy, nyt St.hans☀
Tusen takk 🥰🥰❤️❤️ Håper du hadde en fin St Hans 🥰
Ja det hadde jeg❤
Mmmm sitronkake 🤩
Ja, det er så kjempegodt 😍