Hei,
Det er jo både morsdag, fastelavn og valentinsdag på søndag og det må jo feires, eller hva? Denne kaken laget jeg til morsdagen i fjor, og den smakte virkelig godt og veldig likt på vanlig sjokoladekake. Jeg brukte natreen i kakebunnen, den har ikke så metallisk smak som sukrin har, men i kremen har jeg brukt sukrinmelis som da blir dempet litt ned med smør og fløte.
Sjokoladekake
(Rund kakeform: 20 cm)
5 egg
4 ss flytende natreen
3 ts vaniljeessens eller 1-2 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
140 gram mandelmel (IKKE fettredusert mel, jeg brukte mel fra Coop extra)
20 gram kokosmel
2 ts psyllium /fiber husk
2-4 ss bakekakao (2 ss viss du vil ha mildere sjokoladesmak på kaken)
50 gram romtemperert smør
1/2 boks rømme
Sjokoladekrem
250 gram smør
ca 250 gram sukrin melis
ca 3 ss bakekakao
ca 6 ss fløte (tilsett litt og litt om gangen)
1 ss kaffe
Topping: ferske bringebær
Start med å sette stekeovnen på 170 grader (over og under varme)
Visp egg og søtning til stiv eggedosis.
Bland inn de øvrige ingrediensene og hell over i en smurt kakeform.
Sett til steking midt i stekeovnen i ca 30 minutter (følg med) sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig stekt!
Når kaken er avkjølt kan du lage sjokoladekremen.
Visp ingrediensene til sjokoladekremen.
Del kaken i to bunner og drypp litt fløte eller sukkerfri saft utover bunnen.
Legg et par spiseskjeer sjokoladekrem på den nederste bunnen og smør det utover.
Smør ca halvparten av sjokoladekremen oppå kaken og på siden.
Pynt med bringebær og lag sjokoladekrem topper oppå kaken.
Tips: kakebunnen kan også pakkes inn i plast etter den har blitt avkjølt og fryses. Ta den opp kvelden før du skal servere kaken og tin den i romtemperatur.
Håper det smaker!
Server og nyt!
Ønsker deg en god dag!
💗
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #kake #sjokoladekake #morsdag #lavkarbokake #helg #nutrition #lowcarb
Ser så nydelig ut. Jeg tror jeg vil ha et stykke:)
Tusen 💖 takk 🥰🥰🥰