Reklame | Helsefreak.no
Realcoffee.no
Hei,
Dette er en helt nydelig sjokoladekake med fløyelsmyk sjokoladekrem som kan få de fleste til å tro de spiser en “vanlig høykarbo kake”🙈😅
Jeg steker kaken i 20 cm kakeform og kaken blir ca 4 cm høy, så det er en liten kake, men; utrolig god 💗
I morgen deler jeg ukemeny med 7 middagstips her på bloggen, så du er velkommen innom da også💗😊
Sjokoladekake
(20 cm rund kakeform)
3 egg
1dl natreen strø
1dl sukrin gold HER
75 gram sukkerfri lys sjokolade
50 gram smeltet smør
40 gram bakekakao
1 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
80 gram mandelmel (jeg brukte det fra Coop extra) (ikke fettredusert mandelmel)
1 ts pofiber HER
Sjokoladekrem til topping
80 gram Tine kremost naturell
30 gram romtemperert smør
80 gram sukrinmelis HER
2 ss kakao pulver (Jeg brukte her Regia bakekakao)
1 ss sterk kaffe, avkjølt (jeg brukte Espresso Milano fra Realcoffee.no HER)
2 ss flytende Sukrin Caramell
Sett stekeovnen på 175 grader (oppe og nede varme)
Visp egg og søtning til stiv eggedosis.
Smelt smør og ha i hakket sjokolade som du smelter inn i smøret på laveste temperatur.
Tilsett det tørre: mandelmel, bakekakao og bakepulver i eggedosisen som røres varsomt inn.
Hell oppi sjokolade – og smør blandingen og vaniljeessens og rør varsomt.
Hell røren oppi en smurt kakeform gjerne med bakepapir i bunnen.
Sett formen midt i forvarmet stekeovn i ca 15 – 20 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt.
La kaken avkjøles mens du lager sjokoladekremen.
Visp sammen ingrediensene til sjokoladekremen og smør den utover avkjølt kake.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #lowcarb #kake #sjokoladekake
Den kaka ser fantastisk ut,skal virkelig prøves…du er så fantastisk,bildene dine er SÅ innbydende👍🌻
Tusen takk ❤️❤️Veldig kjekt at du synes det 😊😍❤️🥰
Ser nydelig ut❤
Hva kan man bruke I stedet for natreen?
Tone
Du kan bruke den søtning du ønsker, men husk mengdejustering eventuelt smake litt på røren om den er søt nok.
For de som ikke har prøvd denne enda, bare gjør det! Himmelsk!!
Tusen takk ❤️❤️
Tror du d går ann å bytte ut mandelmel med sesammel el kokosmel? ☺️
Det blir nok et annerledes resultat, ihvertfall smaksmessig, sesammel synes jeg smaker litt bittert så det ville jeg ikke hatt i en kake, men kokosmel kan du nok prøve. Men tilsett da ca halve mengden med mel om du bruker kokosmel. Lykke til! 💛💛💛