Lavkarbo sjokoladekake

Hei,

Kan jeg friste med fløyelsmyk og saftig sjokoladekake? Denne har jeg bare fått gode tilbakemeldinger på og kan anbefales på det sterkeste!

Kakestrøet er laget etter Krem.no sin oppskrift, men byttet ut melis med sukrinmelis.

 

 

Sjokoladekake 

(20 cm rund kakeform)

 

3 egg

4 ss finesse bakesukker

75 gram sukkerfri sjokolade

50 gram smeltet smør

40 gram bakekakao

1 ts bakepulver

2 ts vaniljeessens

80 gram mandelmel  (ikke fettredusert mandelmel)

 

Sjokoladekrem til topping

80 gram Tine kremost naturell

30 gram romtemperert smør

40 gram finesse bakesukker (kjør i blender med kniver i bunn til melis konsistens)

2 ss kakao pulver (Jeg brukte her Regia bakekakao)

2 ss sterk kaffe, avkjølt

2 ss flytende Sukrin Caramell

 

 

Sett stekeovnen på 175 grader (oppe og nede varme)

Visp egg og søtning til stiv eggedosis.

Smelt smør og ha i hakket sjokolade som du smelter inn i smøret på laveste temperatur.

Tilsett det tørre: mandelmel, bakekakao og bakepulver  i eggedosisen som røres varsomt inn.
Hell oppi sjokolade – og smør blandingen og vaniljeessens og rør varsomt.

 Hell røren oppi en smurt kakeform gjerne med bakepapir i bunnen.

Sett formen midt i forvarmet stekeovn i ca 15 – 20 minutter (varierer fra ovn til ovn).

Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt.

La kaken avkjøles mens du lager sjokoladekremen.

Visp sammen ingrediensene til sjokoladekremen og smør den utover avkjølt kake.

 

Håper det vil smake!

 

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

#lavkarbo #lowcarb #kake #sjokoladekake

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg