Hei!
Dagens oppskrift er sjokoladekake i kopp som er supert viss du skal lage kake til kun en person.
Dette er en kake som kan stekes i kopp i mikroen, og da har du en ferdig deilig sjokoladekake iløpet av et par minutter!
Men nå har ikke jeg mikro her hjemme så da ble det stekeovnen på meg, det tar litt lengre tid, men allikevel verdt det – dette er en kjempegod sjokoladekake når en er fysen på noe godt
🙂
Sjokoladekake i kopp
(1 porsjon)
1 økologisk egg
2 ss sukrin gold (eller annen søtning)
1 ss rømme (2,9 gram karbo pr 100 gram)
1 ss bakekakao
1 ss mandelmel – malte mandler – IKKE fettredusert ( 5,6 gram karbo pr 100 gram)
1 ss kokosmel (18 gram karbo pr 100 gram)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver eller vaniljeessens
en liten klype salt
(Et lite tips: du kan også ha hakket sukkerfri sjokolade i kaken og /eller raspet appelsinskall)
Visst du ikke har mikrobølgeovn (som jeg) så sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme).
Start med å vispe egg og sukrin/ søtning til eggedosis (ca 10 minutt).
Bland inn rømme, pass på at du ikke “slår ut” luften av eggedosisen.
Sikt så alt det tørre og rør det forsiktig inn i røren.
Hell kakerøren i en kopp og stek kaken i mikroen i ca 2-3 minutt – følg nøye med!
Eller du kan ha røren i en ildfast liten form eller kopp og stek i ovnen i ca 20 minutt.
Kaken kan gjerne være “litt rå” i midten, men jeg stekte den helt ferdig og kaken fikk en luftig og fin konsistens.
Sjekk med en kakestikke /grillpinne til du har ønsket konsistens.
Jeg toppet kaken i dag med vispet krem – det smakte helt nyyyydelig!
Håper det smaker!
God helg!
#lavkarbo #sjokoladekake #cupcake #kakeikopp
Noe sånt må vel jeg klare å lage også vel 😀 eller? 😀
Superenkelt og supergodt 😀