Hei!
Endelig fredag og helg!
Sjokoladekake i kopp er kjempegodt og enkelt å lage! Denne gangen har jeg brukt flytende natreen som søtning og tilsatt hakkete valnøtter. Jeg toppet kaken med pisket krem og jordbær.
OBS: Koppene med gullskrift er brukt kun for bildets skyld, jeg har ikke brukt de til steking av kaker.
Sjokoladekake med valnøtter i kopp
(2 porsjon/ 2 kopper)
2 økologiske egg
2 ss flytende natreen (eller annen søtning)
2 ss fløte
1 strøken ss bakekakao
2 ss mandelmel
2 ss kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver eller 1 ts vaniljeessens
1 ss hakkete valnøtter
Visst du ikke har mikrobølgeovn (som jeg) så sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Start med å vispe egg og søtning til eggedosis (ca 10 minutt).
Bland inn fløte, pass på at du ikke “slår ut” luften av eggedosisen.
Tilsett så alt det tørre og sikt det forsiktig inn i røren. Tilsett hakkete valnøtter.
Fordel kakerøren i to kopper og stek kaken i mikroen i ca 2-3 minutt – følg nøye med!
Eller du kan steke kopp-kakene midt i stekeovnen i ca 20 minutter (følg med!)
Sjekk med en kakestikke /grillpinne om kakene er ferdigstekt.
Jeg toppet kaken i dag med vispet krem og jordbær – det smakte helt nyyyydelig!
God helg!
#lavkarbo #lavkarbosjokoladekake #kakeikopp #helg
Hei, og takk for deling


Har hørt om “koppkaker”, men aldri prøvd det. Denne vil jeg forsøke, bare jeg har kjøpe kokosmel. Resten har jeg
God kveld til deg
Ja de ble veldig gode, anbefales