Reklame | Helsefreak.no
Hei,
Denne sjokoladekaken er såååå god, og smaker som vanlig sjokoladekake! Dette er samme kake som den jeg laget til jul HER.
Men denne gangen har jeg tilsatt pofiber for ekstra saftighet og brukt finesse til søtning 💗
Sjokoladekake
(20 cm rund form)
3 egg
1dl Finesse (eller 1 dl sukrin gold og 0,5 dl Finesse)
75 gram sukkerfri lys sjokolade
50 gram smeltet smør
40 gram bakekakao
1 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
80 gram mandelmel (jeg brukte det fra Coop extra) (ikke fettredusert mandelmel)
1 ts pofiber (fra helsefreak.no)
Du trenger også til pynt:
ca 150 gram sukkerfri sjokolade (mørk eller lys melkesjokolade)
ca 150 gram hvit sukkerfri sjokolade feks type Cloetta eller Cavalier
ca 160 gram Sukkerfri Non stop feks fra Monster eller Sweet switch
Gult sløyfebånd
Sjokoladekrem
200 gram romtemperert mykt smør
100 gram sukrinmelis
50 gram Finesse (etter smak) (fra helsefreak.no)
2 ss bakekakao
ca 4 ss kremfløte
1/2 ss kaffe
2 ts vaniljeessens
2 ss revet appelsinskall (kan sløyfes)
Lag sjokoladekake:
Sett stekeovnen på 175 grader (oppe og nede varme)
Visp egg og søtning til stiv eggedosis.
Smelt smør og ha i hakket sjokolade som du smelter inn i smøret på laveste temperatur.
Tilsett det tørre: mandelmel, pofiber, bakekakao og bakepulver i eggedosisen som røres varsomt inn.
Hell oppi sjokolade – og smør blandingen og vaniljeessens og rør varsomt.
Smør en kakeform med smør eventuelt ha et bakepapir i bunnen da det er lettere å ta kaken ut av formen, og hell røren oppi.
Sett formen midt i forvarmet stekeovn i ca 15 – 20 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt.
Lag sjokoladekrem:
Vask en appelsin og finriv skall på et rivjern.
Visp sammen (jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp) alle ingrediensene til sjokoladekremen til en glatt krem.
Når kaken er ferdigstekt kan den avkjøles litt på kjøkkenbenken, for så å dele kaken i to like store deler og smør utover ca 2- 3 ss sjokoladekrem på den nederste bunnen. Legg den andre bunnen oppå.
Smør resten av sjokoladekremen oppå og på sidene.
Knekk opp sjokoladen så du har 2 sjokoladeruter i høyden, og trykk de inn langs siden av kaken. Knyt en slikebånd rundt kaken så sjokoladene holder seg på plass.
Avslutt med å drysse over med sukkerfri Non Stop på toppen.
Oppbevar i kjøleskap.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god dag!
💗
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #lowcarb #sukkerfri #sukkerfrikake #kake #sjokoladekake #sugarfree #glutenfri #glutenfrikake #helse
Kan pofiber byttes ut med noe?
Xanthagum kan byttes med det 😊
Den ser så god ut!!!
Tusen takk, ble kjempegod 💖🐣💛
Pofiber? Har aldri hørt om det. Må kanskje Google litt:)
Ja, pofiber er fiber av potet, men uten karbohydrater. Den gjør bakst uten gluten saftigere 😊😊💖👍