Hei,
Idag deler jeg oppskrift på lavkarbo sjokoladekjeks de e rbåde uten sukker og gluten 🙂
Sjokolade kjeks
(ca 1 stekebrett med kjeks)
1 egg
2 1/2 ss flytende natreen /eller 100 gram sukrin gold
100 gram smør
200 gram mandelmel (ikke fettredusert)
ca 1 ts vaniljeessens
2 1/2 ss bakekakao
2 ts Fiber husk
1/2 ts bakepulver
Visp egg og sukrin til luftig eggedosis.
Smelt smøret.
Bland inn i eggedosisen alt det tørre og smøret tilslutt.
La deigen få hvile i ca 10 minutt, da vil den bli tykkere og lettere å jobbe med.
Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)
Smør to bakepapir med litt nøytral matolje og legg deigen oppå det ene og legg det andre papiret oppå.
Bruk en kjevle og kjevle ut deigen ca 0,5 cm tykk.
Trykk ut med en rund form (kan bruke pepperkakeformer eller toppen på et glass) runde kjeks.
Legg de på et bakepapir på en stekeplate og sett midt i stekeovnen i ca 15 minutt (følg med, da steketiden kan variere fra ovn til ovn og størrelsen på kjeksene)
Kjeksene vil være myke når de blir tatt ut av ovnen, men la de hvile noen minutter på bakepapiret så blir de raskt crispy.
Vil du lage sanwich is kan du legge en iskrem kule mellom to kjeks og dersmed har du en sandwich is klar til å nytes 😁😋
Håper det smaker!
Ønsker deg en god førjulstid!
#sandwich #iskrem #kjeks #sjokoladekjeks #lavkarbo
Det så veldig godt ut, særlig som sandwich 🙂 Skulle gjerne smakt dem ja 🙂 KOs deg <3
Tusen takk ❤️ Ja, ble kjempegodt ❤️🥰 Nyt helgen 🥰god klem