Lavkarbo sjokolademousse

Hei 😀

Sjokolademousse er en av de beste dessertene jeg vet om, og denne har jeg laget med lavkarbo vennlige ingredienser – den smakte kjempegodt!

Ønsker du en enda sunnere versjon av sjokolademousse kan du teste denne oppskriften HER 

Sjokolademoussen er også kjempegod som kakefyll, feks her i denne paien HER

 

Sjokolademousse

(4 porsjoner)

2 dl kremfløte

200 gram sukkerfri sjokolade (feks Cloetta eller Sukrin sjokolade)

4 eggeplommer

2 eggehviter

2 ss sukrinmelis (etter smak)

 

Start med å piske fløten til krem og sett den i kjøleskap.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Pass på at sjokoladen ikke blir brent, da vil den klumpe seg!

Slik gjør du når du smelter sjokolade over vannbad: knekk sjokoladen i mindre biter og ha i en skål, sett skålen oppi en større skål med varmt vann oppi. Pass på at du ikke får vann oppi skålen med sjokoladen. Rør litt innimellom med en skje i sjokoladen. Bytt ut det varme vannet innimellom når det begynner å bli kjøligere.

Stivpisk eggehvitene i en ren bolle (Viktig at den er helt ren!) Øk hastigheten gradvis og tilsett sukrinmelis. Pisk til eggehvitene er så stive slik at du kan sette bollen på hode uten at det faller ut!

Pisk eggeplommene kjapt sammen og pisk det inn i den smeltede sjokoladen.

Når sjokolade og egg blandingen er kjølt litt ned kan du vende den inn i den piskete kremen.

Vend forsiktig inn den stivpiskete eggehvitemassen, pass på at du ikke rører for mye da moussen vil bli mindre luftig!

Fordel gjerne sjokolademoussen over i skåler  slik jeg har gjort. La stå i kjøleskap et par timer før servering. Kan stå til dagen etter.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en super helg 😀

 

Følg meg gjerne på instagram @katrinestenhjem for mer inspo D

 

 

 

#sjokolademousse #lavkarbo

4 kommentarer

Siste innlegg