Lavkarbo sjømat på grillen

Hei,

Store reker eller scampi er også godt på grillen, og sammen med grillet squasj og asparges ble dette kjempegodt! I tillegg hadde vi hvitvins dampende blåskjell og  en salat attåt 🙂 Mer smak av sommer kan det vel neppe bli 🙂

Kokte blåskjell, grillete scampi, squasj og asparges.

(4 porsjoner)

ca 1 kg blåskjell (1 pakke kjøpt hos Rema 1000)

ca 2 dl hvitvin

ca 2 ss olivenolje

pepper

persille

2-3 fedd hvitløk

Scampi reker (1 pakke kjøpt hos Rema)

1 -2 bunter med asparges

1 squasj

1 pakke Romana salat

 

Damp blåkjell i en stor gryte med ca 2 dl hvitvin (se på sukkerinnholdet hvilken som har minst sukker i forhold til lavkarbo), olivenolje, pepper og finhakket persille og gjerne 2 fedd hvitløk.

Damp under lokk til de åpner seg helt da er de klar for å serveres, ca 20 minutter. Ikke spis de skjellene som ikke åpner seg.

 

Marinade:

1 dl olivenolje

litt saft av en sitron, ca 2 ss.

salt og pepper, finhakket persille og gjerne en hvitløk eventuelt også grillkrydder

 

Tre scampi på grillpinner og strø litt salt over før du legger de på grillen.

Vask og skjær opp squasj i skiver og ha marinade på legg på grillen sammen med asparges.

Smør mariaden over når maten er ferdig grillet.

 

Stek på grillen til alt er mørt og server sammen med blåskjell og salat og gjerne tzatziki HER, eller lavkarbo alternativ til potetsalaten HER

 

Håper det smaker!

 

Følg meg gjerne for mer inspo og hverdags glimt på instagram: @katrinestenhjem

 

 

#blåskjell #lavkarbo #middag #grillmat #scampi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg