Lavkarbo skoleboller

Hei!

Lenge siden jeg har lagt ut en bolle-oppskrift nå, og disse bollene er lette å lage og smaker kjempegodt!  Bollene ble både myke og saftige!  Bollene kan også fryses, men vent da med å ta melisglasuren på ved frysing.

 

Skoleboller

(ca 8 stk, mellomstore boller)

 

2 egg

10 ss natreen strø eller annen søtning

4 ss kremfløte

6 ss seterømme

100 gram smør (smeltet)

ca 260 gram  mandelmel (jeg brukte det fra Coop extra, ikke fettredusert mel)

2 ts bakepulver

ca 5-6  ss psyllium /fiberhusk

8  ts kardemomme

1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

Pensle bollene med et vispet egg.

 

Vaniljekrem:

6 eggeplommer

3 dl kremfløte

3-4 ts vaniljepulver (smak til) eller vaniljeessens

5-6 ts natreen strø eller annen søtning

en knivspiss xanthangum

 

Sukrinmelis og vann til glasur, pluss kokosstrø

 

Lag vaniljekrem:

Ha kremfløte og xanthangum i en tykkbunnet kasserolle og la det småkoke mens du visper. Tilsett vanilje og søtning etter smak og visp mens det småkoker.

Skru ned varmen og tilsett eggeplommene og rør godt til du har en tykk og kremet konsistens.

 

Slik lager du bollene: 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og natreen til eggedosis.

Tilsett rømme, kremfløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, vanilje og litt og litt mandelmel og psyllium/ fiberhusk.

La deigen svelle ca 10 minutter.

Tilsett eventuelt mer mandelmel eller  psyllium viss deigen er veldig våt og klissete.  Deigen skal være ganske lett  å rulle boller med (obs den sprekker mye lettere enn vanlig gjær bakst!)

Rull boller  og lag en grop i midten av  hver bolle og legg ca en spiseskje med vaniljekrem oppi, det er kun halve vaniljekremen som skal i bollene før steking, så etter steking legges resten av vaniljekremen oppå.

 

TIPS: For å få finere boller kan det være lurt å pensle bollene med egg eller vann.

Stek bollene på bakepapir midt i stekeovnen i ca 25 minutt, men følg med da dette kan variere fra stekeovn til stekeovn.

Når de  er avkjølte kan du legge resten av vaniljekremen oppå den stekte vaniljekremen.

Lag melisglasur av sukrinmelis og litt vann, og ringle over bollene, og dypp i kokos.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god helg!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

 

#lavkarboboller #fastelavn #helg #boller #skoleboller #lavkarbo

7 kommentarer
    1. De så snadder gode ut. Jeg tåler så dårlig melkeprodukter, og da faller mye av lavkarbomaten ut av seg selv. Jeg elsker egentlig alt som er fett og godt som fløte og rømme, og det gir jo en helt nydelig smak.

      1. Ja, ikke så enkelt da… men ser at en del lavkarbere som ikke tåler melkeprodukter bruker kokosmelk, mandelmel for å nevne noe… 😊😘❤️

        1. Ja det gjør jeg, men det blir ikke noe som er i nærheten av fløte, rømme osv. Men herlighet, jeg er heldig som har så mange andre ting jeg tåler <3

    2. Er det noe annet enn fiberhusk som kan brukes i bakevarer ? Jeg syntes det blir så svampe aktig .Gjør jeg noe galt ? Har så lyst til å bake .Takker for svar og ha en fin dag

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg