Hei!
Det er helg og her kommer et sukkerfri alternativ til lørdags-snopet.
Disse sjokoladene minner mye om smil sjokolade, men karamellen ble mer fast i denne varianten, det kommer nok ann på hvor lenge en varmer karamellen.
Sjokoladen ble godkjent av min datter – og hun er veldig kresen så det tolker jeg positivt, hehe 😀
Sjokolade fylt med karamell
(15 stk)
100 gram sukkerfri sjokolade
litt kokosolje ved behov (ca 1 ts)
Myk karamell
35 gram smør
1,5 dl fløte
25 gram sukrin gold
1 1/2 ss fibersirup gold
silikon form med små rom, nok til 15 små sjokolader
Smelt sjokolade over vannbad eller i en tykkbunnet kjele mens du rører om på lav temperatur.
Bland litt kokosolje inn i sjokoladen viss den blir for tykk.
Bruk en teskje og hell litt sjokolade ned i hvert rom og bre sjokoladen helt opp til kanten.
Sett sjokoladen i fryseren så den stivner.
Imens smelter du smør i en tykkbunnet kjele, når smøret er smeltet tilsetter du fløten, sukrin gold og fibersirup gold mens du rører hele tiden. Du må røre om til karamellen begynner å bli litt tykk i konsistensen – dette vil ta ca 30 minutter.
Sett kjelen tilsides til karamellen er ganske avkjølt før du bruker en teskje og heller litt karamell oppi de stivnete sjokoladekoppene.
Fyll ikke karamellen helt opp da du skal tilslutt bre et sjokoladelokk på toppen.
Sett karamell sjokoladen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt, ca 1 time.
Oppbevar disse sjokolade-godbitene i kjøleskapet.
Håper det smaker!
God helg!
#smilsjokolade #lavkarbo #sukkerfri
Det så veldig deilig ut 🙂 Sikkert godt 🙂
Tusen takk 🙂 Kjempegode er de 🙂
Ser jo bare sååå gode ut..også så delikat anrettet 🙂 Lørdagsklem <3
Tusen takk <3 de er kjempegode 😀 God søndag videre 🙂
Hei, har nettopp begynt på lavkarbo og savner is, så vil prøve å lage selv. Fant en fin oppskrift (tror jeg) på is og her skulle en bruke vaniljepulver (aldri hørt om D før). Ble glad da jeg fant oppskriften din på dette, og her er spm mitt: du skriv Sukrin melis, i vanlige oppskrifter brukes d sukker. Kan jeg bruke d jeg har (Sukrin gold)?
Hei 🙂 Sukrin melis er best da det ikke har en kornete konsistens slik som sukrin gold har. 🙂
Mens jeg kjølet karamellen skilte den seg. Alt fett trakk seg ut. Kan det være fordi jeg ikke rørtehele tiden på slutten?
Det har jeg aldri opplevd før…. merkelig. hvilken type smør brukte du?