Lavkarbo snope-tips

Hei og godt nyttår!

Disse fløtekaramell-sjokoladene med peanøtter smaker kjempegodt! De minner mye om fugde i konsitensen.

Jeg har skrevet bak ingrediensene hvor mye  karbohydrater pr 100 gram, tallene er hentet fra matvaretabellen. Lager du 14 biter av disse god-bitene blir det ca 5 karbohydrater pr stykk.

Synes du dette ble vel mye karbo kan du feks halvere eller kutte helt ut  sjokoladen da det er den som trekker mest opp karbohydratene 😉

Ellers har jeg brukt bare lavkarbo vennlige ingredienser, men det spørs selvfølgelig på hvor strikt lavkarbo du spiser da det varierer veldig for den enkelte hvor mye karbo som er ok.

Fløtekaramell (fudge) -sjokolader med peanøtter

(  ca 14 stk  )

90 gram smør (0,5 gram pr 100 gram)

4 dl fløte (2,9 gram pr 100 gram)

70 gram sukrin gold

4 ss fibersirup gold eller sukrin sirup (8 gram karbo pr 100 gram)

200 gram sukkerfri sjokolade (valgfritt) (ca 27 gram karbo pr 100 gram, ifølge Stevia melkesjokolade, dette variere fra sjokolade til sjokolade)

en håndfull peanøtter (kan sløyfes) inni karamellsjokoladen og/ eller til topping (ca 7,3 gram karbo pr 100 gram)

litt maldonsalt (kan sløyfes) til topping

 

 Smelt  smør i en tykkbunnet kjele (jeg fordelte karamellen i to kjeler da det går litt fortere at karamellen tykner), når smøret er smeltet tilsettes fløten og sukrin gold under omrøring.

Rør om  mens det småkoker til karamellen begynner å bli litt tykk i konsistensen – dette vil ta ca 30 minutter.

Tilsett Sukrinsirup mot slutten av koketiden da skilte karamell-fudgen seg ikke hos meg (vil jo ikke ha noen unødige skilsmisser 😉   )

Smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad.

Blir sjokoladen litt for tykk kan du gjøre den mer flytende igjen ved å

tilsette en liten teskje fett: feks kokosfett, kokosolje slim at du får en glatt og fin sjokolade uten klumper.

Hell så den smeltete sjokoladen først  over i silikonformer eller i en brødform med bakepapir i bunnen.

Dryss over peanøtter.

La karamellen stå og bli litt avkjølt før du heller den over sjokoladen/ peanøttene.  Viss du vil kan du avslutte med et dryss peanøtter på toppen, eller eventuelt litt havsalt (Maldon)

Sett fløtekaramell-sjokoladen i kjøleskapet i ca 4 timer (eller i fryseren viss du er litt utålmodig) til den stivner.

Skjær opp i passende biter.

Oppbevar fløtekaramell (fudge) -sjokoladen kjølig.

Håper det smaker!

 

God helg!

 

Følg meg gjerne på instagram : @katrinestenhjem

 

 

 

 

#sjokoladekaramell #lavkarbo #karamell #helg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg