Lavkarbo, stekt aubergine med tzatziki

Hei 😊

Nå på denne tiden er savnet etter sol og sommer stort, og da er det ekstra godt å drømme seg bort litt med greske smaker!

 

 

 

Stekt aubergine med tzatiziki:

(2 porsjoner)

 

1 stk aubergine

ca 0,5 dl matolje, feks olivenolje

ca 2 ts løkpulver

ca 2 ts hvitløkspulver

ca 2 ts paprikapulver

1 tomat

en neve fersk persille

 

Tzatziki:

1/2 agurk

150 gram gresk yoghurt

1 fedd presset hvitløk

1/4 ts salt

1 ss sitron saft

1/4 ts pepper

litt olivenolje

 

Lag tzatziki:

Vask agurken og grovriv den på et rivjern.

Legg den raspete agurken på et kjøkkenhåndkle og press væsken ut.

Bland inn presset hvitløk, gresk yoghurt, sitron saft, salt og pepper.

Topp med god olivenolje.

 

Stek aubergine:

Skjær aubergine i tynne skiver, ca 0,5 cm tykke, og skjær kryss i de (ikke skjær igjennom).

Smør med olje, dryss salt over, krydre med løkpulver, hvitløkspulver og  paprikapulver.

Stek på bakepapir på stekeplate i airfryer på 180 grader i ca 10 minutter, eller i stekeovn 200 grader i  ca 20 minutter til aubergine er myk.

Skjær opp tomat og hakk persille og legg oppå de nystekte auberginene, legg en spiseskje med tzatziki på hver og dryss over persille og ringle over litt olivenolje.

Håper det vil smake!

 

 

 

 

#lavkarbo #greskesmaker #sukkerfri #glutenfri #middag #keto

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg