Hei 😊
Nå på denne tiden er savnet etter sol og sommer stort, og da er det ekstra godt å drømme seg bort litt med greske smaker!
Stekt aubergine med tzatiziki:
(2 porsjoner)
1 stk aubergine
ca 0,5 dl matolje, feks olivenolje
ca 2 ts løkpulver
ca 2 ts hvitløkspulver
ca 2 ts paprikapulver
1 tomat
en neve fersk persille
Tzatziki:
1/2 agurk
150 gram gresk yoghurt
1 fedd presset hvitløk
1/4 ts salt
1 ss sitron saft
1/4 ts pepper
litt olivenolje
Lag tzatziki:
Vask agurken og grovriv den på et rivjern.
Legg den raspete agurken på et kjøkkenhåndkle og press væsken ut.
Bland inn presset hvitløk, gresk yoghurt, sitron saft, salt og pepper.
Topp med god olivenolje.
Stek aubergine:
Skjær aubergine i tynne skiver, ca 0,5 cm tykke, og skjær kryss i de (ikke skjær igjennom).
Smør med olje, dryss salt over, krydre med løkpulver, hvitløkspulver og paprikapulver.
Stek på bakepapir på stekeplate i airfryer på 180 grader i ca 10 minutter, eller i stekeovn 200 grader i ca 20 minutter til aubergine er myk.
Skjær opp tomat og hakk persille og legg oppå de nystekte auberginene, legg en spiseskje med tzatziki på hver og dryss over persille og ringle over litt olivenolje.
Håper det vil smake!
#lavkarbo #greskesmaker #sukkerfri #glutenfri #middag #keto