Lavkarbo stekt ris med grønnsaker

Hei 😊

Stekt ris med grønnsaker er en kjempegod middag- dette er en variant av den italienske retten riso cantonese. Idag har jeg laget en kjøttfri middag, men om du vil tilsette kjøtt passer det med feks stekt bacon i terninger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stekt ris med grønnsaker

( 4 porsjoner)

 

2 store egg

55 gram selleri ris, eller blomkålris ca 250 gram

ca 200 gram blomkål og brokkoli blanding(frossen)

100 gram bønnespirer

ca 2 ts soyasaus (glutenfri)

salt og pepper

 

Visp med gaffel eggene med 1/2 ts salt og litt pepper.

Hell eggerøren i stekepanne og stek som en tynn pannekake til den er tørket på toppen, da kan du bruke feks en stekespade og «riv» opp egget i mindre deler/ strimler. Skru av varmen og sett eggstrimlene til sides.

Kok opp vann i en kasserolle og hell oppi blomkål og brokkoli blandingen som kan trekke i vannet til de er varme.

Lager du selleri ris gjør du slik: Ha selleri ris i en kasserolle med kaldt vann (dekker risen) og 1/2 ts salt, og la det småkoke ca 6 minutter  til risen er mykere, skal være litt al dente, ikke helt myk.
Hell risen over i en sil slik at vannet renner ut, press med en skje eller lignende lett på risen slik at den blir mest mulig tørr.

Om du heller vil ha blomkål ris stekes den i en stekepanne med litt salt/ krydder.

Ha blomkål og brokkoli blandingen i stekepannen med eggstrimlene sammen med litt soyasaus, og sett stekepannen på middels høy temperatur.
Tilsett 1 ss smør.

Bland inn bønnespirer.

Tilsett selleri risen/ blomkålrisen og bland alt godt sammen og fres det lett i stekepannen.

Server og nyt!

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en god dag!

💗

 

#lavkarbo #lowcarb #selleriris

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg