Reklame | Tights.no
Hei 😊
Stekt ris med grønnsaker er en kjempegod middag- dette er en variant av den italienske retten riso cantonese. Idag har jeg laget en kjøttfri middag, men om du vil tilsette kjøtt passer det med feks stekt bacon i terninger.
Jeg har brukt Sunnrask selleri ris fra Tights.no som kan kjøpes HER og som inneholder kun 3,1 gram karbohydrater per 100 gram.
Stekt ris med grønnsaker
( 4 porsjoner)
2 store egg
55 gram selleri ris HER
ca 200 gram blomkål og brokkoli blanding(frossen)
100 gram bønnespirer
ca 2 ts soyasaus (glutenfri)
salt og pepper
Visp med gaffel eggene med 1/2 ts salt og litt pepper.
Hell eggerøren i stekepanne og stek som en tynn pannekake til den er tørket på toppen, da kan du bruke feks en stekespade og «riv» opp egget i mindre deler/ strimler. Skru av varmen og sett eggstrimlene til sides.
Kok opp vann i en kasserolle og hell oppi blomkål og brokkoli blandingen som kan trekke i vannet til de er varme.
Ha selleri ris i en kasserolle med kaldt vann (dekker risen) og 1/2 ts salt, og la det småkoke ca 6 minutter til risen er mykere, skal være litt al dente, ikke helt myk.
Hell risen over i en sil slik at vannet renner ut, press med en skje eller lignende lett på risen slik at den blir mest mulig tørr.
Ha blomkål og brokkoli blandingen i stekepannen med eggstrimlene sammen med litt soyasaus, og sett stekepannen på middels høy temperatur.
Tilsett 1 ss smør.
Bland inn bønnespirer.
Tilsett selleri risen og bland alt godt sammen og fres det lett i stekepannen.
Server og nyt!
Håper det vil smake!
Ønsker deg en god dag!
💗
#lavkarbo #lowcarb #selleriris