Lavkarbo suksesskake

Hei!

Denne gule kaken (eller Suksessterte – kjært barn har mange navn!) er bare sååå good, og jeg har lyst å lage denne til farsdagen på søndag 🙂

Kaken er både sukkerfri og glutenfri og med lite karbohydrater 😀

Gul kake/Suksessterte

4 eggehviter

100 gram sukrinmelis eller annen søtning

2 ss fibersirup gold (7,0 gram karbo pr 100 gram) (kan sløyfes, men gjør sukrinsmaken rundere)

150 gram malte mandler  (6,3 gram karbo pr 100 gram)

1 ts bakepulver

 

Gul krem

6 eggeplommer

100 gram sukrinmelis ( eller annen søtning )

2 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

2 ts vaniljepulver eller vaniljeessens

170 gram romtemperert smør

 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit. Visp inn fibersirup gold.

Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver ).

Hell røren i en kakeform ca 20 cm og sett midt i ovnen i ca 20 minutt.

Kjekk med en kakestikke om kaken er ferdigstekt.

 

Så lager du den gule kremen:

Start med å ha 6 eggeplommer i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.

La dette  få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden.

Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.

Nå kan du vispe smøret til  det blir hvitt.

Pisk så inn den gule kremen (som nå er helt  avkjølt)  i smøret.

TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen  noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.

Legg den gule kremen  utover kaken.

Pynt gjerne med litt raspet sjokolade eller ringle over med sjokolade.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god helg!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

#gulkake #sukesessterte #suksekake #lavkarbo

6 kommentarer

Siste innlegg