Hei!
Denne gule kaken (eller Suksessterte – kjært barn har mange navn!) er bare sååå good, og jeg har lyst å lage denne til farsdagen på søndag 🙂
Kaken er både sukkerfri og glutenfri og med lite karbohydrater 😀
Gul kake/Suksessterte
4 eggehviter
100 gram sukrinmelis eller annen søtning
2 ss fibersirup gold (7,0 gram karbo pr 100 gram) (kan sløyfes, men gjør sukrinsmaken rundere)
150 gram malte mandler (6,3 gram karbo pr 100 gram)
1 ts bakepulver
Gul krem
6 eggeplommer
100 gram sukrinmelis ( eller annen søtning )
2 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
2 ts vaniljepulver eller vaniljeessens
170 gram romtemperert smør
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit. Visp inn fibersirup gold.
Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver ).
Hell røren i en kakeform ca 20 cm og sett midt i ovnen i ca 20 minutt.
Kjekk med en kakestikke om kaken er ferdigstekt.
Så lager du den gule kremen:
Start med å ha 6 eggeplommer i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.
La dette få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden.
Sett det så tilsides for å avkjøles litt
Imens du vispe smøret til det blir hvitt.
Pisk så inn den gule kremen (som nå er helt avkjølt) i smøret.
TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.
Legg den gule kremen utover kaken.
Pynt gjerne med litt raspet sjokolade eller ringle over med sjokolade.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#gulkake #sukesessterte #suksekake #lavkarbo
Elsker sånn kake.. <3
Ja sant den er god 😀 <3
Veit du om den kan fryses?
Nei, det har jeg ikke prøvd.. 🙂
Har du prøvd med noen annen type søtning?
Nei, har ikke det, men vet mange bytter ut sukrin med tagetesse, lurer på om det finnes tagetesse melis også eller om det males til melis(?) 🙂