Reklame | Helsefreak.no
Hei😊
En liten repost av en sommer oppskrift: Nå som skogen bugner over av både blåbær og bringebær er en slik terte supert å lage.
Denne terten smaker kjempegodt av bringebær og vaniljekrem og smaker ikke så ulikt den vanlige “høykarbo” terten. Dette er skikkelig smak av sommer!
Følg gjerne min nye facebook gruppe: spisogspar lavkarbo for å se hva jeg poster 💗
Bringebær terte
(ca 20 cm )
140 gram mandelmel (IKKE fettredusert)
40 gram kokosmel HER
3 – 4 ts fiberhusk
60 gram smør
1 egg (økologisk)
1 ss sukrinmelis HER
1/2 ts salt
1 ss Sukrin sirup gold HER
Fyll:
Vaniljekrem
3 eggeplommer
2 dl kremfløte
noen dråper vaniljeessens (etter smak)
2-3 ts sukrin melis (etter smak)
Topping:
bringebær, ferske (dryss gjerne søtning over de før steking viss de er sure)
Dryss av sukrin melis
Ha alle ingrediensene i en bolle og rør de sammen med en sleiv eller bruk rene hender til å kna deigen. Ha så plastfolie rundt deigen og la den ligge i kjøleskap i 30 – 40 minutter.
Nå kan du lage vaniljekremen:
Ha ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp de sammen på middelshøy varme til du får en litt tykk krem.
La den avkjøles litt før du fyller terten med den.
Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)
Kjevle ut terten mellom to bakepapir , en ca 25 cm sirkel.
Legg vaniljekremen i midten og bruk en skje til å forme røren ut mot kanten, men la en 2 cm kant være uten vaniljekrem da den skal brettes inn.
Legg bringebær oppå kremen, og brett forsiktig den ytterste kanten litt inn (ca 2 cm ) ved hjelp av at du drar opp bakepapiret. Ha bringebærene oppi kremen.
Sett terten midt i stekeovnen på 170 grader i ca 20 minutter (obs steketid varierer fra ovn til ovn!)
La den avkjøles litt før servering!
Dryss sukrin melis over kaken og server gjerne med vispet krem til.
Håper det smaker!
Ha en flott dag!
💗
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #hverdag #tips #mattips #lavkarbotips #terte #lavkarboterte #lavkarbokake #nutriton #sommer #ferie
En god helg til.deg.
Blir fristet av kaken:)
Tusen takk❤️❤️❤️ God helg til deg 🥰🥰
Ser nydelig ut! Kan kokosmel erstattes med noe annet?
Tusen takk❤️ Ja du kan erstatte kokosmel med feks kun mandelmel da blir det ca 220 gram mandelmel tilsammen (ikke fettredusert)
Fristende!
Tusen takk 🙂
Wow! Lekkert og fristende!