Lavkarbo Tiramisu-kake

Hei 🙂

Idag er det både bursdagen til mannen min og 1.søndag i advent 🙂

Dagen feires med blant annet en lavkarbo vennlig tiramisu – kake.

Jeg kaller det en kake da jeg har laget en kakebunn, men den er oppbløtt med kaffe så den blir ganske så lik den vanlige Tiramisu- desserten fra Italia.

Tiramisu betyr: trekk med opp!

Dette ble kjempegodt! 😀

 

Tiramisu-kake

(form: ca 15 cm x 23 cm )

Kakebunn:

3 egg

3 ss sukrin gold

1/2 ss natreen strø

1 knivspiss med salt

1 ts bakepulver

25 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (4 gram karbo pr 100 gram, matvaretabellen.no)

35 gram kokosmel (18 gram karbo pr 100 gram, funksjonellmat.no)

0.5 dl  fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram, Tine.no)

 

Mascarpone-krem

200 gram mascarpone ost

3 egg

ca 5 ss natreen strø

1 ss sukrinmelis

 

Til dynking av bunnen

ca 1,5 dl espresso (sterk) kaffe

1 ts sukrin gold (eller annen søtning)

Noen dråper romessens (kan sløyfes)

 

Topping:

ca 1 ss bakekakao pulver

1/2 plate sukrin-sjokolade eller annen sukkerfri sjokolade

 

Lag kakebunnen:

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) .

Vend forsiktig inn alt det tørre og tilsett fløte.

Hell røren over i en form  (jeg kledde formen først med bakepapir) som tåler steking.

Stek kaken midt i ovnen og stek i ca 25 minutter (OBS følg med!)

Avkjøl kaken litt.

 

Lag mascarpone-kremen: 

Start med å skille eggeplommene i en skål og eggehvitene i en annen skål.

Visp eggeplommene med 2,5 ss natreen strø og tilsett mascarpone ost litt og litt om gangen.

Visp det sammen og sett skålen til side.

Visp eggehvitene og 2,5 ss natreen strø og 1 ss sukrinmelis til en helt stiv krem.

Rør så  veldig forsiktig eggehvitekremen inn i mascarponekremen.

Sett kremen i kjøleskapet mens du forbereder resten.

 

Sett sammen kaken:

Bland kaffe med 1 ss sukrin gold og eventuelt romessens.

Løft kakebunnen ut av formen og ta bort bakepapiret.

Hell halvparten av kaffen i bunnen av formen og sett kakebunnen oppi igjen.

Hell resten av kaffen oppå kakebunnen slik at den blir helt bløt.

Avslutt med kremen på toppen og  dryss sjokoladestrø og revet sjokolade over det hele.

Sett kaken i kjøleskapet et par timer så den kan “sette seg” litt.

Kan eventuelt også settes i frysen ca 1 time før servering så den blir litt fastere når du skal skjære den opp.

 

 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en fin 1. advent søndag 🙂

 

Følg meg gjerne på instagram for mer inspo etc: @katrinestenhjem

 

#lavkarbo #tiramisu

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg