Lavkarbo tortillas

Reklame | Tights.no

Hei,

Kjempegodt med hjemmelagde halvgrove tortillas 💗 Og disse kan brukes til så mye: mini pizzabunn, taco, enchiladas og mye mye mer 😊

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halvgrove tortillas

(4-6 stk, kommer ann på størrelsen)

 

65 gram havrefiber HER

30 gram avfettet linfrømel HER

1 egg

1 ts salt

2 ss fiberhusk/ psyllium

1 ts xanthangum

ca 2 dl kaldt vann, tilsett litt og litt vann

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Ha alle de tørre ingrediensene i en foodprosessor, tilsett først ca 1,5 dl vann og kjør godt, tilsett egget og elt deigen videre, er deigen for smulete så tilsettes litt og litt vann til du har en fast deigklump.

Jeg delte deigen i 6 deler.

Legg en deigklump oppå bakepapir (strø gjerne litt havrefiber både oppå og under deigen) og legg et bakepapir oppå, og kjevle ut en sirkel (du kjevler på bakepapiret som ligger oppå deigen.

Kjevle ut så tynne som tortillas skal være. Mine er ca 16 cm i størrelse. Legg et fat eller en skål oppå deigen og skjær bort overflødig deig slik at du får runde fine tortillas.

Ikke flytt tortillaene fra bakepapiret, dra eller løft bakepapiret med tortillaene over på en stekeplate og stek de midt i stekeovnen i ca 3-4 minutter til de er fastere og lette å ta bort fra bakepapiret. OBS: stekes de for lenge kan de lett bli til flattbrød (!).

Når de er ferdig stekte legges de oppå hverandre med et kjøkkenhåndkle over slik at de holder seg myke.

Tortillaene kan brukes til texmex, mini pizzabunn, eller legg en lefse i stekepannen med ost og skinke oppå og legg en lefse oppå, stek under lokk til osten er smeltet – dette er kjempegodt, anbefales om du ikke har prøvd dette!

Tortilla lefsene kan fint fryses også: legg de i fryser med et matpapir i mellom hver lefse og plast rundt/pose.

Tines på kjøkkenbenken eller varmes i stekepanne.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en god dag!

💗

 

#lavkarbo #tortilla #texmex #halvgrove #sukkerfri #glutenfri

 

8 kommentarer

      1. Det er ikke mandelmel i disse tortillaene. Om du tenker generelt om mandelmel kan byttes med annet mel, kommer det ann på oppskriften. Oppskriftene blir annerledes når en bytter ut ingredienser, og dermed ikke alltid vellykket, dessverre. ❤️

        1. Hej svar fra DK
          Jeg har brugt. Boghvedemel, kokosfibermel,hirsemel, GF havremel alt efter hvad jeg synes smagen er jo efter det mel man bruger så det er evt væske jeg er obs på Håber du finder det Du kan lide

    1. Jeg har begynt å prøve oppskriftene dine. Dette ble bra. Jeg hadde i litt for mye vann, men stødde godt med linfrømel slik at jeg klarte å kjevle de ut . Jeg stekte i en tørr stekepanne på sterk varme. Instillingen går til 9, jeg stekte på 8. Tok bare 1-2 minutter på hver side.

      Jeg brukte 1 ts næringsgjær og bare 1/2 ts salt. Og så tilsatte jeg litt gurkemeie, slik fikk jeg gyldne “maismel” lignende torillas med fin stekeoverflate fra panna.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg