Lavkarbo tur-kake

Hei!

Denne smakte helt sinnsykt godt!

Dette er en liten kake på kun 6 biter, neste gang skal jeg doble oppskriften!  Bunnen er litt klissete så den bør lages på bakepapir og  skjære passende stykker  med kniv, det var det letteste! Den er  kjempegod å ha med seg på  ut på tur – nå som mange har begynt vinterferien!

Liten karamell kake med mandel bunn  (doble gjerne oppskriften)

(ca 6 biter)

Bunn:

6-7 ss finmalte mandler

ca 6 ss fibersirup gold

Karamell topp:

50 gram smør

2 dl fløte

35 gram sukrin gold

2 dl fibersirup gold

Pynt/ Topping:

smeltet sukkerfri sjokolade (ringle over toppen)

skivete mandler

litt maldon salt

Bland finmalte mandler og søtning til en klissete deig og trykk med våte fingre deigen ned i en  liten form (feks en liten brødform) med bakepapir i bunnen. Sett bunnen i frysen.

Lag karamellen: smelt smør i en tykkbunnet kjele, bland så inn fløte, sukrin og fibersirup gold. Kok på middelshøy varme under omrøring. Det vil ta ca 30 minutter til du får en tykk karamell. Avkjøl  karamellen  til den er lunken og hell den så over mandel bunnen.  Ringle smeltet sjokolade over det, strø skivete mandler over og litt maldon salt. Sett “kaken” i kjøleskapet til karamellen er helt fast  (et par timer).

Skjær passende stykker og server! Skal du ha den med på tur er det lurt å bruke matpakkepapir imellom stykkene så de ikke klister seg til hverandre.

Håper det smaker!

💕

 

Ha en fin dag!

 

#turkake #lavkarbo #karamellkake #vinterferie

13 kommentarer

Siste innlegg