Hei,
Dette er en smakfull og herlig gryte, en kan ta oppi det en har for hånden, bruk gjerne rester som kan passe i en slik gryte 😊
Viltgryte
(4 porsjoner)
ca 400 gram reinsdyr kav
250 gram med sopp: sjampingjong eller annen sopp som kantarell
2 ss smør
1/2 gul løk
1 fedd hvitløk
ca 4 dl kremfløte
ca 1 dl vann
1 dl utblandet litt sterk rød sukkerfri saft, jeg brukte fun saft.
1, 5 terninger oksebuljong
salt etter smak
pepper etter smak
ca 1 ts einebær
Litt tyttebær for smak og farge (pynt)
ca 2 ss soya saus
Xanthangum eller Johannesbrødkjernemel dersom konsistensen blir tynn.
Tilbehør, gresskarmos:
1 stk butternut gresskar
1 stk blomkål
1 ss smør
salt etter smak
pepper etter smak
ca 0,5-1 dl kremfløte
Du trenger også en stavmikser, eller noe annet å mose kokt blomkål og gresskar med.
Slik gjør du:
Stek løken blank og myk i 2 ss smør i en gryte.
Tilsett kjøttet og skru varmen ned til middeslhøy varme.
Når kjøttet er gjennom stekt tilsettes oppskjært sopp og et fedd presset hvitløk.
Hell kremfløte og vann oppi gryten sammen med buljongterninger.
La det få småkoke litt før du smaker til med salt, pepper, soyasaus og einebær og rød saft.
La det småkoke i ca 10-15 minutter på middelshøy varme, rør om innimellom.
Om du synes viltgryten er for tynn i konsistensen kan du drysse over 1-2 ts Xanthangum eller litt Johannesbrødkjernemel og rør det godt inn, da vil konsistensen straks bli tykkere.
Nå kan du lage gresskar og blomkål-mosen:
Skyll gresskaret og skjær opp i mindre deler (trengs ikke skrelles).
Fjern de grønne bladene og noe av stilken på blomkålen og skjær den i mindre deler.
Kok blomkål og gresskar i vann i en kasserolle til de er mør.
Hell vannet av og tilsett litt fløte og mos med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper og litt smør.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en god dag!
💗
#jaktgryte #lavkarbo #middag #viltgryte #blodsukkervennligmat #lavkarbovennlig
Må prøves!