Lavkarbo vilt-gryte

Hei,

Dette er en smakfull og herlig gryte, en kan ta oppi det en har for hånden, bruk gjerne rester som kan passe i en slik gryte 😊

 

 

 

Viltgryte

(4 porsjoner)

 

ca 400 gram reinsdyr kav

250 gram med sopp: sjampingjong eller annen sopp som kantarell

2 ss smør

1/2 gul løk

1 fedd hvitløk

ca 4 dl kremfløte

ca 1 dl vann

1 dl utblandet litt sterk rød sukkerfri saft, jeg brukte fun saft.

1, 5 terninger oksebuljong

salt etter smak

pepper etter smak

ca 1 ts einebær

Litt tyttebær for smak og farge (pynt)

ca 2 ss soya saus

Xanthangum eller Johannesbrødkjernemel dersom konsistensen blir tynn.

 

Tilbehør, gresskarmos:

1 stk butternut gresskar

1 stk blomkål

 1 ss smør

salt etter smak

pepper etter smak

ca 0,5-1 dl kremfløte

Du trenger også en stavmikser, eller noe annet å mose kokt blomkål og gresskar med.

 

Slik gjør du:

Stek løken blank og myk i 2 ss smør i en gryte.

Tilsett kjøttet og skru varmen ned til middeslhøy varme.

Når kjøttet er gjennom stekt tilsettes oppskjært sopp og et fedd presset hvitløk.

Hell kremfløte og vann oppi gryten sammen med buljongterninger.

La det få småkoke litt før du smaker til med salt, pepper, soyasaus og einebær og rød saft.

La det småkoke i ca 10-15 minutter på middelshøy varme, rør om innimellom.

Om du synes viltgryten er for tynn i konsistensen kan du drysse over 1-2 ts Xanthangum eller litt Johannesbrødkjernemel og rør det godt inn, da vil konsistensen straks bli tykkere.

 

Nå kan du lage gresskar og blomkål-mosen:

Skyll gresskaret og skjær opp i mindre deler (trengs ikke skrelles).

Fjern de grønne bladene og noe av  stilken på blomkålen og skjær den i mindre deler.

Kok blomkål og gresskar i vann i en kasserolle til de er mør.

Hell vannet av og tilsett litt fløte og mos med en stavmikser.

Smak til med salt og pepper og litt smør.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en god dag!

💗

 

 

 

 

 

 

#jaktgryte #lavkarbo #middag #viltgryte #blodsukkervennligmat #lavkarbovennlig

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg