Lavkarbopai

Hei

Lettere paibunn skal du lete lenge etter! Her kommer enda et middagstips fra meg 🙂 Idag er det middags pai på lavkarbovis – og den smakte kjempegodt!  Den er i tillegg mye sunnere enn vanlig paibunn som er proppfull av karbohydrater og fett!  Bunnen er laget av sellerirot som er skjært i tynne skiver og lagt utover.  Du tenker kanskje at dette må smake sterkt av selleri, men det gjør det ikke, smaken av selleri kjentes knapt 🙂

Sellerirot-pai

( 1 pai,  størrelse på formen 28 cm)

1/2 mellomstor sellerirot

8 egg

2 dl fløte

salt og pepper

1/2 brokkoli

1/2 rød paprika

3 stk sjalottløk

en neve babyspinat

1/2 pakke strimlet skinke

revet hvitost til topping

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Bunnen: Fjern skallet på selleriroten og del den i 4  deler  (det synes jeg var det enkleste, men du kan sikkert bruke store skiver også så lenge det følger pai-formen) og så skjærer du ca 2,5 mm tynne skiver som du legger i bunnen på en paiform og langs kantene (jeg valgte de mer buete skivene til å ha langs kanten da det ser penere ut 🙂

Fyllet: Visp godt egg og fløte med salt og litt pepper.

Skjær opp paprika i skiver, brokkoli i små buketter og fjern det skallet fra sjalottløken og del hver løk i to.

Legg så paprika,  brokkoli, sjalottløk, strimlet skinke og baby spinat oppå sellerirot bunnen.

Hell over egge-blandingen og dryss over revet hvitost.

Sett paien nest nederst i stekeovnen i ca 60 minutter (lurt å følge med, spesielt mot slutten, og legg gjerne et bakepapir over  så osten ikke blir for mørk)

Stek til selleriroten er mør og eggeblandingen fast og osten gyllen.

Server og nyt!

Håper det smaker!

God helg!

 

 

#lavkarbo #sellerirotpai #lavkarbopai

3 kommentarer

Siste innlegg