Lun gresskarsalat med fetakrem

Hei 😊

Denne salaten er skikkelig god med masse gode smaker, jeg har tilsatt galiamelon (5,6 gram karbo per 100 gram) og bakt gresskar og toppet med en herlig og frisk fetakrem.


Lun gresskar-salat

(2 porsjoner)

 

1 stk butternut gresskar

1 stk hjertesalat

en håndfull cherrytomater

ristede gresskarkjerner

1/2 galiamelon

ca 1 ss granateple-frø (kan sløyfes)

salt

pepper

chiliflak

sukrin sirup gold

1 ts edikk

olivenolje

 

Fetakrem

70 gram fetaost

1 ss creme fraîche

litt kaldt vann til ønsket konsistens

Ferske mynteblader

et halvt fedd hvitløk

litt salt etter smak

Ca 2 ss saft av en sitron

 

 

Kutt gresskaret i skiver og skjær bort skallet.

Kutt gresskaret i mindre terninger, ta vare på frøene.

 

Ristede gresskarfrø:

Skyll frøene og legg de på en stekeplate sammen med oppskjært gresskar terninger, hell litt matolje over og dryss litt salt.
Stek på 180 grader i ca 10 minutt, sjekk innimellom, gresskar frøene skal bli gyldne og må tas ut av ovnen først.

Sjekk med feks en gaffel om gresskaret er mørt.

 

Lag fetakrem:

Ha fetaost, creme fraîche, litt salt, litt sitronsaft, hvitløk og mynteblader i en blender (du kan også bruke en stavmikser) og kjør til en krem, tilsett litt vann ved behov.

 

Vask og riv med hendene hjertesalaten i mindre deler.

Skjær cherrytomatene i to.

Skjær  melonen i terninger.

Bland salt, pepper, chiliflak, sukrin sirup gold, edikk og olivenolje i salaten og legg i en skål.

Ha gresskar terninger oppå og hell fetakrem utover.

Topp med ristede gresskarfrø og granateplekjerner.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en flott dag!

💗

 

#lavkarbo #lowcarb #blodsukkervennlig #gresskar #salat

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg