Marmorkake på lavkarbo-vis

Hei!

Denne lavkarbo marmor-kaken ble kjempegod, og ikke så ulik den originale marmorkaken med sukker og hvete 🙂

Totale karbo i kaken blir (i følge matvaretabellen.no) blir ca 5 gram.

 

En liten Marmorkake

(10 cm x 20 cm form , en liten brød form)

3 egg

3 ss sukrin gold (eller annen søtning)

1 ss flytende natreen (eller annen søtning)

1 knivspiss med salt

1 ts bakepulver

25 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (6,3 gram karbo pr 100 gram)

35 gram kokosmel ( finmalt kokos) (6,4 gram karbo pr 100 gram)

noen dråper vaniljeessens (flytende, fåes kjøpt hos bl.a coop extra)

1 ss (ca 7 gram) bakekakao (11 gram pr 100 gram karbo)

0,5 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

 

Du trenger også 2 skåler/boller  til å fordele røren på.

1 stk liten brødform

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Først lager du en stor røre: visp egg og søtning til eggedosis.

Tilsett alt det tørre – bortsett fra bakekakaoen (!)  og tilslutt fløten og vaniljeessensen.

Finn frem 2 boller og fordel røren, like mye i hver bolle.

Tilsett 1 ss bakekakao i den ene bollen og blande dette så røren får en brunfarge.

Kle brødformen med et bakepapir og hell  halvparten av den hvite røren i bunnen, bre utover med feks en slikkepott, så heller du hele den brune røren som du brer forsiktig utover,  og tilslutt den hvite røren på toppen.

Du kan lage mønster i kaken (marmor-mønster) med en gaffel eller kniv.

Sett kaken midt i stekeovnen i ca 25 minutter (følg med, da steketiden varierer fra ovn til ovn).

La kaken avkjøles litt før den er klar for servering, og nyt med en kaffekopp til, eller også litt pisket krem og friske bær attåt 😉

Kaken kan oppbevares ihvertfall en dag i romtemperatur pakket inn i plast.

Håper det smaker!

 

God helg!

 

#lavkarbo #kake #marmorkake #lavkarbokake

6 kommentarer

Siste innlegg