Hei,
Endelig fredag!
Dagens middagstips er strimlet kylling med grønnsaker og blomkålris som smakte kjempegodt, og i tillegg er et sunt og godt måltid 🙂
Kylling med grønnsaker og blomkålris
(ca 3 porsjoner)
ca 500 gram strimlet kyllingfilet
2 stk grønnsaks buljong (Toro) (har du hjemmelaget buljong/ kraft bruker du det, hjemmelaget er best!)(0,9 gram karbo pr 100 gram)
ca 1 dl olivenolje
1 middelsstor gulrot (kan sløyfes) (6.7 gram karbo pr 100 gram)
1 rød paprika (4,2 gram karbo pr 100 gram)
4 sjampinjong sopp, store (0,3 gram karbo pr 100 gram)
2 sjalottløk (3,3 gram karbo pr 100 gram)
ca 150 – 200 gram røde eller multifargete cherrytomater, (2,5 gram karbo pr 100 gram)
1 bunt med vårløk (2,3 gram karbo pr 100 gram)
Smak til med salt
ved behov litt vann
Blomkålris:
1 liten blomkål (2,3 gram karbo pr 100 gram)
1 sjalottløk til å smaksette blomkålrisen (3,3 gram karbo pr 100 gram)
salt etter smak
Start med å løse opp 2 buljongterninger i olivenolje i en skål til en marinade.
Legg strimlet kylling i buljong og olivenolje-marinaden så den får trekke inn og setter god smak på kyllingen.
Skrell gulroten og skjær i mindre deler.
Skjær sjalottløkene i skiver.
Vask og skjær cherrytomater i mindre deler.
Vask og skjær vårløken i skiver.
Skjær soppen og paprikaen i skiver.
Stek løken i stekepanne til den er myk og blank.
Tilsett kyllingen og stek den ferdig.
Tilsett så resten av grønnsakene og la de godgjøre seg i stekepannen under lokk i ca 15- 20 minutter. Blir det litt tørt tilsettes litt vann.
Lag blomkålrisen:
Skjær opp blomkålen (fjern de grønne bladene) i mindre deler og ha de i en blender som du kjører til blomkålen er hakket i små deler, på størrelse som ris. Du kan også rive blomkål på et rivjern.
Stek en finhakket sjalottløk i en stekepanne til den er myk og tilsett så blomkålrisen.
Stek på middelshøy varme mens du vender på “risen”.
Stek til blomkålrisen har fått en tørrere konsistens.
Smak til med salt.
Når blomkålrisen er ferdig stekt er maten klar for servering.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
Antall karbohydrater er hentet fra matvaretabellen.no
#middag #lavkarbo #kylling #grønnsaker
Vi spiste også kyllingfilet i dag. Men bare kyllingstrimler og potetmos. Litt kjedelig, men veldig godt 🙂
Ja det er godt med kylling 🙂