Mini pavlova (lavkarbo)

Reklame | Cosori.no

Hei,

Pavlova er så godt, og disse sukkerfrie mini pavlovaene er enkle å lage (jeg synes de er enklere enn den vanlige varianten med sukker!) og smaker supergodt også 💗😋😍

Jeg stekte de i min Premium airfryer fra Cosori.no.

 

Om du vil steke pavlovaene airfryer så er de så lette at det er derfor lurt å legge noe litt tungt oppå bakepapiret da det lett flyr opp under steking i airfryer.

 

 

Lag vaniljekrem av eggeplommen 💛

 

 

Mini pavlova

(3 stk)

 

 1 eggehvite

15 gram sukrinmelis

1 ts vaniljeessens

1/2 ts eddik

Du trenger også en sprøytepose

 

Visp på høy hastighet eggehvite, sukrinmelis og vaniljeessens med kjøkkenmaskin i en godt rengjort bolle og visp.

Visp til du får et fluffy skum.

Tilsett eddik og visp på laveste hastighet.

 

Om du steker i airfryer:

Forvarm airfryer til 205 grader i 5 minutter.

Klipp til et bakepapir passe stor til å dekke bunnen på kurven til airfryeren.

Legg bakepapiret flatt på kjøkkendisken og ha pavlova massen i sprøyteposen, sprøyt ut 3 små sirkler, begynn fra midten og arbeid deg utover og avslutt med litt høye kanter slik at du får en “grop” til å ha kremen oppi.

Løft forsiktig bakepapiret med pavlovaene oppi kurven til airfryer og sett feks en rist over som jeg gjør vist på bilde over her, eller du kan legge noe annet av metall oppå arket så det ikke fyker opp under stekingen.

Stek i første omgang på 135 grader i 6 minutter.

Stek så videre (uten å åpne kurven først) på 120 grader i 4 minutter.

Nå kan du åpne kurven for å sjekke hvordan de ser ut.

La de stå i avslått airfryer i ca 30 minutter til du tar de ut og avkjøler de helt, de blir bare mer og mer harde.

Imens visper du krem og vaniljeessens og litt søtning (jeg brukte flytende natreen).

Om du steker i stekeovn:

Forvarm stekeovnen til 120 grader.

Ha marengsen i en sprøytepose med stor tipp og sprøyt ut 3 sirkler på et bakepapir, den ytterste kanten på sirklene skal være litt høyere, slik at det blir plass for kremen etterpå stekingen.

Stek minipavlovane nest nederst i stekeovnen i ca 30 minutter (dette varierer fra ovn til ovn).

Legg gjerne et bakepapir over de visst de begynner å bli litt brune på toppen.

Når de er helt stive og tørre er de ferdige. Kan eventulet la de  stå i  avslått stekeovn med ovnsdøren på gløtt ca 1 time.

Avkjøl de på rist. Om de er fortsatt litt myke når du tar de ut av stekeovnen så blir de crispy når de avkjøles i romtemperatur.

 

Av eggeplommen kan du lage vaniljekrem:

1 eggeplomme

ca 0,5 dl kremfløte

ca 1/3 ts xanthangum

vaniljeessens etter smak

søtning etter smak feks Finesse eller flytende natreen

 

Visp sammen i en liten kasserolle alle ingrediensene imens du varmer den opp.

Når det begynner å småboble trekkes kasserollen bort, og visp videre til den begynner å bli tykk, eventuelt tilsett litt mer xanthangum og varm den forsiktig opp igjen om den er for tynn.

Smak til med vanilje og søtning. Avkjøl.

Start med å legge noen skjeer med vaniljekrem oppi pavlova skallet, og topp med vispet krem (bruk gjerne en sprøytepose til kremen).

Pynt med friske bær og gjerne et dryss med sukrinmelis.

Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med krem og bær.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en fin dag!

💗

 

 

#cosori #airfryer #oppskrift #mat #airfryermat #oppskrift

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg