Hei,
Jeg elsker slike gryter med masse smak og denne ble kjempegod. Jeg har her brukt monster rice, men du kan fint bruke blomkålris istedenfor om du heller ønsker det.
Et tips kokosmelken på Rema 100 inneholder kun 2,7 gram karbo.
Orientalsk gryterett
(4 porsjoner)
2 pakker monster rice (eller blomkålris)
1 ss smør eller matolje
600 gram kyllinglår filet
1 liten løk
1-2 gulrøtter (kan sløyfes om du synes det blir for mye karbo)
1 spisspaprika
500 ml kokosmelk
3-4 ss red chili paste
salt + grillkrydder
curry pulver etter smak
4 ss peanøttsmør
3-4 ss saft av en lime
2 ts sukringold
2 ss soyasaus
ca 2 ts gurkemeie til ønsket gulfarge
Fersk koriander
Stek hakket løk i smør eller olje til den er myk og blank.
Tilsett gulrøtter i skiver og stek videre.
Skjær opp kyllinglårfilet i mindre deler og stek på middelshøy varme til den er mør.
Tilsett paprika i skiver, skjær hver skive i to deler.
Ta monster risen ut av pakken og legg i en sil og skyll godt i kaldt vann.
La vanne renne godt av så rører du den inn i med kyllingen og grønnsakene og stek videre et par minutter.
Bruker du blomkålris istedenfor monster ris blander du blomkålrisen inn med resten av ingrediensene.
Tilsett kokosmelk med chili paste, peanøttsmør, sukrin gold, soyasaus, curry og gurkemeie etter smak.
Smak til med lime saft.
La det småkoke i ca 10 minutter til gryteretten er blitt tykkere.
Strø over fersk koriander.
Server og nyt! (Server gjerne med brød til HER)
Håper det vil smake!
Ønsker deg en flott dag!
💗
#lavkarbo #lowcarb #sukkerfri #glutenfri #middag #orientalsk #gryte
Det så ut som en deilig gryte 🙂 Her blir det lapskaus, fra ferdigrett-disken… OG loff til 🙂
Tusen takk 🙂