Ørret i blomkål og brokkoliform, lavkarbo

Hei,

Dette ble en kjempegod middag som er superenkel å lage! Jeg elsker slike “alt i ett” middager og denne er intet  unntak  🙂

Denne oppskriften er inspirert av Linda Stuhaug sin “Krema blomkålform med laks”, men jeg har gjort den lavkarbovennlig 😀

 

 

 

 

 

 

 

Blomkål og brokkoliform med laks

(ca 6 porsjoner)

 

4 stykker ørret

2 poser med frosne blomkål og brokkoli blanding

1 grønnsaksbuljong terning

1 purreløk

2 pakker Tine smøreost med kryddersmak

1 dl kremfløte

salt og pepper etter smak

Tørket eller fersk persille

Topping: revet hvitost

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Kok opp vann med 1 buljong terning i en medium stor kasserolle, når vannet koker legger du blomkålen og brokkolien oppi og lar det stå å trekke til de er møre.

Ha blomkål og brokkoli blandingen over i en ildfast form og skjær i skiver purreløken og  legg i den ildfaste formen.

Finn frem en mindre kasserolle og lag sausen.   Ha smøreosten oppi sammen med kremfløte og rør sammen. Gi det et oppkok. Smak til med litt salt og pepper.

Hell sausen over blomkål blandingen.

Skjær ørreten opp i terninger og legg oppå, strø litt salt og dryss litt pepper over.

Topp med revet hvitost og etdryss med persille.

Sett midt i stekeovnen i ca 15-20 minutter til fisken er mør.

 

Server og nyt!

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott dag!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

#lavkarbo #keto #middag #middagstips #lowcarb #Lavkarbo #ørret

10 kommentarer
    1. Jeg liker også slike alt i ett-middager 🙂

      Dette er en favoritt – så kanskje det blir litt fra din oppskrift neste gang 🙂

      Ha en fin dag!

    2. Hei, jeg prøvde oppskriften din og det var ikke noe suksess her i huset. Brukte du hele purreløken, eller bare det hvite? Jeg brukte hele og resultatet var at den var fortsatt rå etter 30 minutter i ovnen😔

    3. Dette hørtes veldig merkelig ut at den skulle være rå etter 30 minutter i ovnen. Jeg pleier å bruke det hvite på purren og litt av det grønne.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg