Hei,
Igår ble det ørret med sellerirot fries til middag – et sunt og deilig måltid. Sellerirot fries er et supert alternativ til pommes fries da sellerirot inneholder kun 2,8 karbohydrater pr 100 gram (ifølge matvaretabellen.no)
Ørret med sellerirot fries
(2 porsjoner)
2 stk ørret
litt sitronsaft av en sitron
1 brokkoli
2 avokado
1 sellerirot (ca 400-500 gram)
litt olivenolje
salt og pepper
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).
Skrell selleriroten og skyll den. Skjær så i staver på samme størrelse som pommes frites.
Legg sellerirot stavene utover et stekebrett ikledd bakepapir og dryss salt over de, avslutt med å ringle litt matolje feks olivenolje over tilslutt, pass på å ikke helle for mye da de vil bli mer seige enn crispy.
Sett til steking midt i stekeovnen i ca 30 minutter.
Stek ørreten i en stekepanne med salt og pepper, jeg liker å steke den under lokk da saftene fra fisken siver ut og lager en deilig saus som du kan helle over fisken ved servering.
Vask og skjær brokkolien i små buketter som du kan legge i nykokt vann og trekke til de møre. Når brokkolien er mør heller du vannet fra og drysser litt salt over de og gjerne litt sitronsaft – det gir en frisk og god smak.
Når fisken og sellerirot-fries er ferdig stekt er maten klar for servering.
Server med avokado i skiver og gjerne litt rømme eller rømmedressing til (Rømmedressing: bland, litt rømme, majones, 1 fedd presset hvitløk og litt finhakket persille, salt og pepper)
Håper det smaker!
Ha en fin dag 😀
#lavkarbo #middag #lavkarbomiddag #ørret #sellerirotfries #sellerirot
Ser fristende ut!
Tusen takk 🙂 Ble kjempegodt 🙂
Hm….de fritesene så spennende ut. Lurer på om JEG ville likt det 😀
Ja kanskje det? De smaker litt søtt kan kanskje minne litt om søtpotet fries. Sellerirotsmaken forsvinner litt når den stekes. 🙂
For å få sellerirot-fries til å bli skikkelig crunchy uten å bli tørre eller svidd fungerer det faktisk veldig fint å ha riste dem/vende dem i eggehvite+ en skje maisena. Pleier ha det i en pose og riste til alle selleribitene er dekka ig så heller rett på bakerist (med bakepapir) og inn i ovnen. Ca tjue min. Og 200°
Det faller iallfall god smak her i huset =)
Ja det prøvd med maizenna på søtpotetfries for noen år siden, det ble veldig bra resultat. Men desverre inneholder maizenna for mye karbo til at det kan brukes i lavkarbokost. Men takk for at du deler tips <3 🙂
Spennende, for jeg har aldri hørt om sellerirot fries 🙂
Sellerirot fries er veldig godt, selleri smaken forsvinner litt når den stekes, så det er et bra alternativ til pommes frites 🙂