Ørret med sellerirot fries (lavkarbo)

Hei,

Igår ble det ørret med sellerirot fries til middag – et sunt og deilig måltid. Sellerirot fries er et supert alternativ til pommes fries da sellerirot inneholder kun 2,8 karbohydrater pr 100 gram (ifølge matvaretabellen.no)

Ørret med sellerirot fries

(2 porsjoner)

2 stk ørret

litt sitronsaft av en sitron

1 brokkoli

2 avokado

1 sellerirot (ca 400-500 gram)

litt olivenolje

salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Skrell selleriroten og skyll den. Skjær så i staver på samme størrelse som pommes frites.

Legg sellerirot stavene utover et stekebrett ikledd bakepapir og dryss salt over de, avslutt med å ringle litt matolje feks olivenolje over tilslutt, pass på å ikke helle for mye da de vil bli mer seige enn crispy.

Sett til steking midt i stekeovnen i ca 30 minutter.

Stek ørreten i en stekepanne med salt og pepper,  jeg liker å steke den under lokk da saftene fra fisken siver ut og lager en deilig saus som du kan helle over fisken ved servering.

Vask og skjær brokkolien i små buketter som du kan legge i nykokt vann og trekke til de  møre.  Når brokkolien er mør heller du vannet fra og drysser litt salt over de og gjerne litt sitronsaft – det gir en frisk og god smak.

Når fisken  og sellerirot-fries er ferdig stekt er maten klar for servering.

Server med avokado i skiver og gjerne litt rømme eller rømmedressing til (Rømmedressing: bland, litt rømme, majones, 1 fedd presset hvitløk og litt finhakket persille, salt og pepper)

Håper det smaker!

Ha en fin dag 😀

 

 

#lavkarbo #middag #lavkarbomiddag #ørret #sellerirotfries #sellerirot

8 kommentarer
  1. For å få sellerirot-fries til å bli skikkelig crunchy uten å bli tørre eller svidd fungerer det faktisk veldig fint å ha riste dem/vende dem i eggehvite+ en skje maisena. Pleier ha det i en pose og riste til alle selleribitene er dekka ig så heller rett på bakerist (med bakepapir) og inn i ovnen. Ca tjue min. Og 200°
   Det faller iallfall god smak her i huset =)

   1. Ja det prøvd med maizenna på søtpotetfries for noen år siden, det ble veldig bra resultat. Men desverre inneholder maizenna for mye karbo til at det kan brukes i lavkarbokost. Men takk for at du deler tips <3 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg