Ribbe-steking og lavkarbo tilbehør

 Hei!

Idag er det siste dagen i 2018.

Her blir det en rolig feiring i år, på matfronten blir det ribbe med fløtegratinerte grønnsaker (de i familien som vil ha poteter skal selvfølgelig få det 🙂 )  og iskake til dessert.  Nå skal ungene snart ut å gå nyttårsbukk, og det er meldt både storm og regn så det blir nok ikke så lenge de holder ut vil jeg tro 😉

Oppskrift på ribbe og fløtegratinerte grønnsaker finner du under bildet.

Ribbe

(ca 6 porsjoner)

1 liter vann

1 ribbestykke (tynnribbe)

salt og pepper

 

du trenger også en skarp kniv og et avlangt lite fat eller  aluminiumsfolie rullet til en ball til å legge under ribben.

Jeg steker ribben i en avlang ildfast form som er stor nok til ribben.

 

Prosessen med ribben begynner 2 dager før steking. Start da med å gni den inn med salt og pepper. Men dette kan også gjøres samme dag, viss du ikke har tid før, resultatet vil bli bra, men best viss du starter 2 dager før 😉

Lag små ruter i ribben med den skarpeste kniven du har, jo mindre ruter jo større sjanse for sprø svor.

Forvarm ovnen til 180 grader (over og under varme)

Og stek ribben midt i ovnen med et fat eller en aluminiumsball under og 1 liter vann, og husk å ha svoren ned den første timen. Etter en times steking snur du ribbestykket slik at svoren er øverst og stek ytterligere en time,- tilsett mer vann ved behov.

Og da har du etter tilsammen 2 timers steking ribbe med sprø svor (forhåpentligvis 😉 )

I dag har vi fløtegratinerte grønnsaker som tilbehør. Oppskriften finner du HER.

Håper det smaker!

Ønsker dere alle en flott nyttårsfeiring og et godt nyttår <3 

#nyttår #lavkarbo

2 kommentarer
    1. Spiste ribbe på julaften og 1.dag…god mat 🙂 Nyttårsbukk har jeg ikke hørt om.. Følger med hos deg i det nye året også… Nyttårsklem fra Mjøndalen <3

      1. Ja det er god mat 🙂 Ja her er det vanlig at ungene går nyttårsbukk 🙂 Da kler de seg ut og går fra dør til dør og synger julesanger så får de litt snop o.l 🙂 Nyttårsklem <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg