Ribbe-steking og lavkarbo tilbehør

 Hei!

Idag er det siste dagen i 2018.

Her blir det en rolig feiring i år, på matfronten blir det ribbe med fløtegratinerte grønnsaker (de i familien som vil ha poteter skal selvfølgelig få det 🙂 )  og iskake til dessert.  Nå skal ungene snart ut å gå nyttårsbukk, og det er meldt både storm og regn så det blir nok ikke så lenge de holder ut vil jeg tro 😉

Oppskrift på ribbe og fløtegratinerte grønnsaker finner du under bildet.

Ribbe

(ca 6 porsjoner)

1 liter vann

1 ribbestykke (tynnribbe)

salt og pepper

 

du trenger også en skarp kniv og et avlangt lite fat eller  aluminiumsfolie rullet til en ball til å legge under ribben.

Jeg steker ribben i en avlang ildfast form som er stor nok til ribben.

 

Prosessen med ribben begynner 2 dager før steking. Start da med å gni den inn med salt og pepper. Men dette kan også gjøres samme dag, viss du ikke har tid før, resultatet vil bli bra, men best viss du starter 2 dager før 😉

Lag små ruter i ribben med den skarpeste kniven du har, jo mindre ruter jo større sjanse for sprø svor.

Forvarm ovnen til 180 grader (over og under varme)

Og stek ribben midt i ovnen med et fat eller en aluminiumsball under og 1 liter vann, og husk å ha svoren ned den første timen. Etter en times steking snur du ribbestykket slik at svoren er øverst og stek ytterligere en time,- tilsett mer vann ved behov.

Og da har du etter tilsammen 2 timers steking ribbe med sprø svor (forhåpentligvis 😉 )

I dag har vi fløtegratinerte grønnsaker som tilbehør. Oppskriften finner du HER.

Håper det smaker!

Ønsker dere alle en flott nyttårsfeiring og et godt nyttår <3 

#nyttår #lavkarbo

2 kommentarer

    1. Spiste ribbe på julaften og 1.dag…god mat 🙂 Nyttårsbukk har jeg ikke hørt om.. Følger med hos deg i det nye året også… Nyttårsklem fra Mjøndalen <3

      1. Ja det er god mat 🙂 Ja her er det vanlig at ungene går nyttårsbukk 🙂 Da kler de seg ut og går fra dør til dør og synger julesanger så får de litt snop o.l 🙂 Nyttårsklem <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg