Sjokoladekake (lavkarbo)

Hei,

Denne kaken har jeg laget til morsdag som er på søndag. Jeg har prøvesmakt litt både på kakebunnen og på sjokoladekremen og dette smakte virkelig godt og veldig likt på vanlig sjokoladekake. Jeg brukte natreen i kakebunnen, den har ikke så metallisk smak som sukrin har, men i kremen har jeg brukt sukrin melis som da blir dempet litt ned med smør og fløte.

Sjokoladekake

(Rund kakeform: 20 cm)

5 egg

4 ss flytende natreen

3 ts vaniljeessens eller vaniljepulver

2 ts bakepulver

140 gram mandelmel (IKKE fettredusert mel, jeg brukte mel fra Coop extra)

20 gram kokosmel

2 ts psyllium /fiber husk

2-4 ss bakekakao (2 ss viss du vil ha mildere sjokoladesmak på kaken)

50 gram romtemperert smør

1/2 boks rømme

 

Sjokoladekrem

250 gram smør

ca 250 gram sukrin melis

ca 3 ss bakekakao

ca 6 ss fløte (tilsett litt og litt om gangen)

1 ss kaffe

Topping: ferske  bringebær

 

Start med å sette stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til stiv eggedosis.

Bland inn de øvrige ingrediensene og   hell over i en smurt kakeform.

Sett til steking midt i stekeovnen i ca 30 minutter (følg med) sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig stekt!

Når kaken er avkjølt kan du lage sjokoladekremen.

Visp ingrediensene til sjokoladekremen.

Del kaken i to bunner  og drypp litt fløte utover bunnen.

Legg et par spiseskjeer  sjokoladekrem på den nederste bunnen og smør det utover.

Smør  ca halvparten av sjokoladekremen oppå kaken og på siden.

Pynt med bringebær og lag sjokoladekrem topper oppå kaken.

 

Tips: kakebunnen kan også pakkes inn i plast etter den har blitt avkjølt og fryses. Ta den opp kvelden før  du skal servere kaken og tin den i romtemperatur.

Håper det smaker!

Server og nyt!

 

Ønsker deg en god helg!

 

💗

 

 

#lavkarbo #kake #sjokoladekake #morsdag #lavkarbokake #helg

8 kommentarer

Siste innlegg