Hei!
La ut en bolle-oppskrift igår på solskinnboller, og idag blir det skoleboller 🙂 Disse laget jeg igår- og de ble fantastisk gode 🙂 Jeg har prøvd med natreen strø som søtning i både vaniljekremen og bollene og det ble kjempegodt! Bollene ble både myke og saftige! Jeg har doblet oppskriften fra den jeg la ut igår og fikk hele åtte boller, litt mindre av størrelse enn de forrige som ble ganske store (fikk da 3 stk). Bollene kan også fryses.
Skoleboller
(ca 8 stk, mellomstore boller)
2 egg
10 ss natreen strø eller annen søtning
4 ss kremfløte
6 ss seterømme
100 gram smør (smeltet)
ca 260 gram mandelmel (malte mandler), ikke fettredusert
2 ts bakepulver
ca 5-6 ss psyllium /fiberhusk
8 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
Vaniljekrem:
6 eggeplommer
3 dl kremfløte
3-4 ts vaniljepulver (smak til) eller vaniljeessens
5-6 ts natreen strø eller annen søtning
en knivspiss xanthangum
egg/ vann til pensling av bollene
Sukrin melis og vann til glasur, pluss kokosstrø
Lag vaniljekrem:
Ha kremfløte og xanthangum i en tykkbunnet kasserolle og la det småkoke mens du visper. Tilsett vanilje og søtning etter smak og visp mens det småkoker.
Skru ned varmen og tilsett eggeplommene, rør til du har en tykk og kremet konsistens.
Slik lager du bollene:
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og natreen til eggedosis.
Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, vanilje og litt og litt mandelmel og psyllium/ fiberhusk.
La deigen svelle ca 10 minutter.
Tilsett eventuelt mer mandelmel eller psyllium viss deigen er veldig våt og klissete. Deigen skal være ganske lett å rulle boller med (obs den sprekker mye lettere enn vanlig gjær bakst!)
Rull boller og lag en grop i midten av hver bolle og legg ca en- spiseskje med vaniljekrem oppi, halvparten av vaniljekremen skal brukes før steking og resten av kremen etter stekingen.
TIPS: For å få finere boller kan det være lurt å pensle bollene med egg eller vann.
Stek bollene på bakepapir midt i stekeovnen i ca 25 minutt, men følg med da dette kan variere fra stekeovn til stekeovn.
Når de er avkjølte kan du legge resten av vaniljekremen over hver bolle.
Lag melisglasur av sukrinmelis og litt vann og ringle over bollene, og dypp i kokos.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
#lavkarboboller #fastelavn #helg #boller #skoleboller #lavkarbo
Åååååh.. tenk å ha en sånn og sette seg i solveggen med en kaffe til…. God helg til deg og dine <3
Mmmmm ja det hadde vært deilig <3 God helg til deg og dine 🙂
Fikk lyst på skolebolle!
ja disse ble ganske så like på skoleboller 🙂
Det så deilig ut 🙂
Tusen takk <3
Stemmer det med 8 ts kardemomme ?
Ja, det stemmer 🙂
Jeg har både tagatesse, sukrin gold og sukrin + her, kan jeg bruke noen av disse istedenfor natreen? Og isåfall hvor mye?
Du må nesten smake deg til, ser en annen oppskrift har jeg brukt 10 spiseskjeer Sukrin:1.