Sukkerfri brente mandler

Hei,

Igår laget jeg brente mandler og de ble så god og forsvant så fort at jeg må visst lage en porsjon til, og da skal det være dobbel porsjon😊😁

 

 

 

 

 

 

Brente mandler

(200 gram)

 

200 gram mandler

75 gram sukrin gold

1 ts vaniljeessens

litt salt (ca 1 knivspiss)

0,25 dl vann

1 ss smør

Sett stekeovnen på 200 grader

 

Legg mandlene utover et stekebrett ikledd bakepapir og sett de  midt i forvarmet stekeovn i ca 8 minutter (obs dette kan gå fort og det vil variere fra ovn til ovn, pass på at de ikke blir svarte!)

Ha sukrin gold, vann, salt og vaniljeessens oppi en stekepanne og gi det  et oppkok.

Når sukkerlaken har kokt ca 3 – 4 minutter tilsettes mandlene og varmen settes ned til middelshøy varme.

Rør om til væsken i pannen har begynt å tørke inn og tilsett så smøret slik at mandlene ikke limer seg så lett til hverandre.

Ta de opp med feks to gafler fra stekepannen og legg de på bakepapir for avkjøling. Pass på at de ikke klistrer seg til hverandre.

Når de er avkjølte er de klare for å nytes!

Mandlene kan oppbevares i en tett boks eller glass, type Norges glass med lokk.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god adventstid 🤍

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

 

#lavkarbo #keto #lowcarb #sukkerfri #brentemandler

15 kommentarer

Siste innlegg